ŠTRAJK mehaničara ATP "Pančevo", koji je počeo u četvrtak prošle sedmice, okončan je u ponedeljak u podne kada je na račune 54 majstora uplaćeno po 30.000 dinara solidarne pomoći. Ipak, žitelji grada na Tamišu i narednih dana voziće se po nedeljnom redu vožnje, sve dok sva vozila ne budu servisirana.


Zbog protesta zaposlenih u održavanju, Pančevci su se ovih dana vozili po nedeljnom redu vožnje na gradskim, prigradskom i međumesnim linijama. Iako je "Novostima " rečeno da samo na liniji za Beograd autobusi saobraćaju po redu vožnje za radni dan, putnici tvrde suprotno.


- Do prestonice se u ponedeljakstizalo po nedeljnom redu vožnje i nije tačno ono što su okačili na obaveštenju - kaže Pančevac Zoran J.


Mehaničari su bili u "belom" protestu pošto njima solidarna pomoć nije uplaćena, dok vozačima koji su protestovali u septembru jeste.


- Novac smo uplatili oko podneva, odnosno 1,5 miliona dinara leglo je na račune mehaničara. Ipak, saobraćaj će se vratiti u normalu tek za deset dana - navodi direktor ATP Pančevo Bojan Bojanić.

PROČITAJTE JOŠ: Profesori u strahu od otkaza


Da će se polasci održavati prema rasporedu brže nego što direktor predviđa, tvrdi Milan Marković iz Samostalnog sindikata.


- Čim su novac uplatili, mi smo počeli da radimo. Do 15.00 popravili smo pet autobusa i oni su odmah pušteni u saobraćaj. Verujem da će se sve u normalu vratiti za dva dana - kaže Marković.


Foto Z. Jovanović


Vozači su u septembru protestovali tražeći povećanje plata. Grad im je obećao solidarnu pomoć od 30.000 dinara na tri rate. Poslednju su primili prošle sedmice, pa su rezignirani mehaničari odlučili da se štrajkom izbore za svoj novac.PONUDA PRIVATNIKA PRIHVAĆENA


SKUPŠTINA grada na Tamišu prihvatila je prošle nedelje jedinu pristiglu ponudu na završenoj javnoj nabavci za koncesiju ATP "Pančevo", konzorcijuma privatnih prevoznika kojeg čine "Saga trans", "Dumeko", "Trans-jug" i "Apeks solušn tehnolodži". Ovaj konzorcijum, ako se ugovor potpiše, prevoziće Pančevce narednih 25 godina, a biće u obavezi i da izgradi novu autobusku stanicu. Pošto će ATP "Pančevo" biti ugašeno posle 71 godine postojanja, nekima od 380 zaposlenih sleduju otpremnine.