JAGODINA – Predsednik Skupštine grada Jagodine i JS Dragan Marković Palma, koji je počasni konzul Republike Grčke u Srbiji i počasni građanin grčkog grada Katerini, od Grčke je dobio novo priznanje. Postao je počasni član grčko-srpske Privredne komore sa sedištem u Solunu.

On je uspostavio odlične odnose sa Solunom, Katerini, Korintom, Perdikom i Hrisopulijem i „izveo“ Srbiju na more tako što je Jagodina dobila više hektara zemlje u opštinama Hrisopuli i Katerini, pored poznatog letovališta Paralije.

- Ovo je treći put da se sastajemo i razgovaramo o privrednoj saradnji Grčke i Srbije. Vidim da ima pomaka u saradnji, a nadam se da će već od naredne godine, zahvaljujući ovoj komori, jedan broj grčkih firmi koje su robu nabavljale iz drugih zemalja uvoziti robu iz Srbije i da će srpski proizvodi imati prioritet. Privrednici naše dve zemlje treba da iskoriste završetak auto puta kroz Srbiju, jer se sada mnogo brže stiže do Grčke, kao i postojanje luke u Solunu, kao i dobru ekonomsku saradnju između Srbije i Kine. Pozivam grčke privrednike da investiraju u Srbiji i zapošljavaju radnike, jer kod nas vlada ekonomska sigurnost i politička stabilnost – izjavio je Marković.

PROČITAJTE JOŠ - Palma: Pet ministara ne zaslužuje ni kafu u Vladi

Predsednik grčko-srpske privredne komore Kostas Georgiakos, koji je Markovića predložio za počasnog člana komore zbog svega što je učinio na razvijanju ekonomske saradnje ove dve zemlje, rekao je da ga raduje što sve veći broj grčki privrednika želi da sarađuje sa srpskim firmama, kao i to što srpske kompanije imaju sve veće interesovanja za grčko tržište. On je izrazio nadu da će privredna saradnja ove dve zemlje već naredne godine premašiti cifru od milijardu evra.

Sastanku u Solunu na kome je Markoviću stiglo novo priznanje prisutvovao je i generalni sekretar grčko - srpske privredne komore i košarkaška legenda Crvene zvezde i PAOK-a Branislav Bane Prelević, sadašnji predsednik KK PAOK.