Albanci u sred dana razvalili kapiju i provalili u crkvu u Gnjilanu

NovostiOnline/ J.S.-D.Z.

03. 12. 2019. u 16:31

Албанци у сред дана развалили капију и провалили у цркву у Гњилану

Foto J.S. D.Z.

Iz crkve ništa nije ukradeno što ukazuje da je namera da se zatre svako postojanje Srba u ovom gradu
Gnjilane - Elektronska prilazna kapija na crkvi svetog Nikole u Gnjilanu, jedine žive svetinje u ovom gradu u kojem je ostalo par desetina Srba oštećena je, a četvoro maskiranih vandala koji su prethodno demolirali kapiju provalilo je i u crkvu.

Naime,kako su istakli na društvenoj mreži koja nosi naziv Srba iz ovog grada, kapija je polomljena naočigled nekoliko srpskih prodavaca iz okolnih srpskih sela koji svoje proizvode prodaju u ulici koja vodi do crkve.

- Iako su se u crkvi zadžali petnaestak minuta, vandali nisu ništa ukrali ali su tim činom želeli da pokažu da mogu da se ponašaju kako hoće. Zapravo poruka ove bahatosti nije krađa već činjenica da Albancima smeta crkva, jedino mesto okupljanja preostalih Srba iz grada i okoline - navode Srbi iz Gnjilana i dodaju da je ključna namera ovog vandalskog čina da, posle proterivanja više hiljada, Albanci žele da proteraju i ostalih tridesetak Srba iz ovog grada u Kosovskom pomoravlju.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Prellee

03.12.2019. 17:42

Dobro došli oni Ruski helikopteri MI 35.Možda i zatrebaju da se objekti crkveni sačuvaju od vandala, koji nemaju mjere za lijepo ponašanje.