Hani Gligorov, dvogodišnja devojčica iz Bunuševca kod Vranja, započela je u Švajcarskoj lečenje tumora koji joj je otkriven na oba oka.

Devojčica je primila prvu hemioterapiju i njeno lečenje će biti nastavljeno u ciklusima, a lekari najavljuju da će do svoje šeste godine morati da ide na kontrole u kliniku. Hanini roditelji navode da trenutno moraju da svakih desetak dana idu u Švajcarsku.

Olakšavajuća okolnost ove porodične drame je da Republički fond za zdravstveno osiguranje pokriva Hanino lečenje, ali ne i troškove koje imaju roditelji koji su nezaposleni. Hanin otac povremeno radi kao moler, ali ti prihodi ni iz bliza nisu dovoljni za porodicu čiji je član još jedna četvorogodišnja devojčica. On apeluje na sve ljude dobre volje, kao i na društveno odgovorne firme, da pomognu koliko mogu, kako bi im olakšali veoma težak period u životu i da Hani obezbede adekvatno lečenje.

Pročitajte još - Hana nema ni dve godine i zbog tumora očiju mora u Švajcarsku

Hani Gligorov je sa nepune dve godine letos otkriven tumor na oba oka, a njeno dalje lečenje, nakon Niša i Beograda, moralo je biti nastavljeno u Švajcarskoj.

Svi koji žele da pomognu porodici Gligorov, svoje novčane priloge mogu da uplate na račun u Komercijalnoj banci 205-9011006064889-52. Za ove namene otvoren je i devizni račun kod Vojvođanske banke RS35325934170246893538, na ime Novice Gligorova.