JOŠ nepoznati počinioci su obili trafo-stanicu pod naponom, te ukrali transformator, bakarne spojnice, kablove i ostale delove ukupne težine oko 500 kilograma, čime su potpuno onesposobili postrojenje u krugu izvorišta "Prijevor - Parmenac" koje električnom energijom napaja bunare za vodosnabdevanje.

Dakle, nečija bahatost i bezobrazluk su direktno doveli u pitanje isporuku vode za piće ne samo Čačanima, već i ostalim okolnim opštinama koje "piju" sa rzavskog sistema.

- Ovo je teško krivično delo, a krađa je mogla da dovede i do kobnih posledica sa smrtnim ishodom. Pritom, kad neko odnese 500 kilograma težak trafo pod naponom, to više nije krađa, ovo je diverzija. Jer, ono što nisu izneli su uništili - ogorčen je direktor JKP "Vodovod" Zoran Pantović.

PROČITAJTE JOŠ - Struja spržila dečaka dok je krao bakar

Kaže, prve procene ukazuju na to da pričinjena šteta premašuje 12.000 evra, pa ubrzano kupuju nestale delove i trude se da do kraja meseca normalizuju isporuku vode. U međuvremenu su podnete krivične prijave protiv nepoznatih počinilaca...

foto Z.Jovanović

Nažalost, nešto pre pomenutog neverovatnog lopovluka, na meti kradljivaca je bila i vojna fabrika "Sloboda" iz koje je jedan radnik - navodno, uz pomoć saučesnika - izneo oko 200 kilograma praznih artiljerijskih čaura za haubice, izrađenih od mesinga. Sve je prijavio čovek koji živi neposredno uz fabrički krug, kada je izvan "Slobodine" ograde primetio složene čaure koje, inače, na tržištu vrede oko 200.000 dinara. Kradljivac je brzo uhapšen i priveden pravdi.