Donacija kompanije NIS Domu zdravlja u Kikindi

27. 11. 2019. u 15:51

Svečanosti povodom uručenja donacije prisustvovali su predstavnici Kikinde, rukovodstvo i zaposleni Doma zdravlja u Kikindi kao i predstavnici kompanije NIS

Донација компаније НИС Дому здравља у Кикинди

Foto: Promo

Kompanija NIS uručila je danas Domu zdravlja u Kikindi novo ambulantno vozilo sa defibrilatorom, a reč je o donaciji koju je kompanija podržala u okviru projekta društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“.

Pored nabavke savremenog vozila, NIS u okviru projekta podrške Domu zdravlja u Kikindi pomaže i adaptaciju školskog i dečijeg dispanzera, kao i obnovu pristupne rampe, trotoara i platoa ispred ove zdravstvene ustanove. Donacijom Domu zdravlja u Kikindi, u vrednosti od 17 miliona dinara, NIS je nastavio sa podrškom zdravstvenim ustanovama širom Srbije.

Svečanosti povodom uručenja donacije prisustvovali su predstavnici Kikinde, rukovodstvo i zaposleni Doma zdravlja u Kikindi kao i predstavnici kompanije NIS.


Gradonačelnik Kikinde, Pavle Markov, istakao je značaj projekta za lokalnu zajednicu:

Želim da napomenem da je ova donacija, kao i celokupan projekat, više nego značajan za stanovnike našeg grada i okoline, uzimajući u obzir da danas primamo novo vozilo Hitne pomoći sa veoma važnom dodatnom opremom. Reč je o ambulantnom vozilu najvišeg nivoa kvaliteta i na ovaj način pokrivamo sve potrebe, od redovnih pacijenata do dece i svih onih koji su primorani da ga koriste. Mimo samog vozila, započeti su radovi u Domu zdravlja, odnosno u dečijem i školskom dispanzeru. Reč je o zgradama iz početka 20. veka, a nakon realizacije projekta, biće unapređen kvalitet samih objekata, a samim tim i zdravstvene zaštite najmlađih pacijenata. Koristim priliku da se zahvalim NIS-u koji je prepoznao potrebu da jedan značajan iznos novca investira direktno u zdravstveni sistem, odnosno u sistem primarne zdravstvene zaštite“.

Stefan Despotović, direktor Departmana za eksterne komunikacije NIS-a, naveo je da je jedan od glavnih ciljeva NIS-a ulaganje u poboljšanje kvaliteta medicinskih usluga u partnerskim opštinama i gradovima:

NIS i Grad Kikinda imaju izuzetno dobru višegodišnju saradnju. Pored poslovnih aktivnosti koje NIS realizuje na teritoriji Kikinde, mi smo izuzetno ponosni na veliki broj društveno odgovornih projekata koje smo realizovali u partnerstvu sa Kikindom. Ove godine NIS je fokus svog programa društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“ usmerio upravo na zdravstvo, a to znači unapređenje kvaliteta zdravstvenih usluga u 13 gradova i opština u kojima NIS posluje. Kikinda je naš izuzetno važan partner i današnja donacija je upravo rezultat jedne takve akcije. Nastavićemo dobru saradnju sa Kikindom i radujemo se budućim projektima.“

Dr Miloš Bajić, načelnih Hitne službe Doma zdravlja u Kikindi, ovom prilikom ukazao je na značaj donacije NIS-a i naveo da će ona doprineti boljem i kvalitetnijem radu kako službe Hitne pomoći, tako i dispanzera.

Kao društveno odgovorna kompanija, NIS posebnu pažnju posvećuje poboljšanju uslova za rad zdravstvenih ustanova, kao i unapređenju kvaliteta zdravstvenih usluga širom Srbije. Iz tog razloga NIS u okviru ovogodišnjeg korporativnog programa saradnje sa lokalnim zajednicama u Srbiji, „Zajednici zajedno“, investira gotovo milion evra (116,5 miliona dinara) u poboljšanje rada 20 zdravstvenih ustanova u 13 gradova i opština širom naše zemlje.

(PR)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije