PET godina otkako su od Amerikanaca "preoteli" Ginisov rekord u pravljenju riblje čorbe, u Prnjavoru su oborili još jedan, istina ovdašnji, lokalni, rekord, u takmičenju penzionera koji je iznova pobudio izuzetnu pažnju i različite komentare. Reč je o "pirogijadi", u kojoj se najstarija populacija nadmetala ko će pojesti najviše komada ovog tradicionalnog jela zemalja bivšeg SSSR-a.

Novi apsolutni šampion je Milan Malešević, iz Donje Mravice, koji je iza sebe ostavio sve dosadašnje rekordere. Na opšte iznenađenje, jer je u očima mnogih važio za totalnog autsajdera. U konkurenciji 150 takmičara svedoka, iza stola je ustao tek kada je "prezalogajio" 40. pirogu!


PROČITAJTE JOŠ - Beogradske priče: Kako je "novi vek" pojeo stare kafane


- To je rekord nad rekordima u višegodišnjoj istoriji prnjavorske "pirogijade". Očito je da su glavni favoriti potcenili Milana jer je među penzionerima bio ponajmršaviji! Već nakon petnaeste piroge većina nas je počela da koluta očima i traži vazduha, ali šampion Milan je smazao svih 40 - saznaju "Novosti" u Klubu penzionera Panjavor, gde je nadmetanje i održano.


"OLIZALI" SVE SA STOLA

PREDSEDNIK ovdašnjeg Udruženja penzionera Živko Vinčić, potvrdio nam je da su i ostali penzioneri bili prilično "apetitli" jer je njih 150 pojelo više od 1.100 piroga, tačnije sve što je bilo na stolu, a da je takmičenje upriličeno u povodu svetskog Dana starijih lica.