Bugarin Saso Nikolov, internacionalni majstor, pobednik je ovogodišnjeg petog po redu Memorijalnog turnira „Božidar Kićović Kića".


Bugarin Saso Nikolov, internacionalni majstor, pobednik je ovogodišnjeg petog po redu Memorijalnog turnira „Božidar Kićović Kića“, posvećen šahovskoj legendi iz Loznice i višedecenijskom dopisniku „Sporta“ i „Novosti“ iz Loznice, u organizaciji Etno sela „Sunčana reka“.


Drugo mesto, na turniru na kom je učestvovalo sedamdesetak vrsnih šahista, pripalo ke fide majstoru Efimu Muratoviću iz BiH, treći je, takoše fide majstor, Saša Pantelić iz Srbije, četvrti je ineternacionalni majstor Boroljub Zlatanović iz Srbije i peti Mikhail Ivanov, ruski velemajstor.


Pročitajte i: Na listi najcitiranijih svetskih naučnika trojica Nišlija


-Igrao se odličan šah, partije su bile antologijske, lepe, lepršave, zanimljive, onako kako je baš igrao naš sjajni Boža Kića, legendarni čovek ovog kraja, koji, odnedavno, ima i svoju ulicu u Loznici, gradu koji je mnogo zadužio i koji je neizmerno voleo do poslednjeg daha -kaže Kićovićev veliki prijatelj i direktor „Sunčane reke“, Zoran Mirković Mirkača.