U nedelju predveče nedaleko od vikend naselja Vagoni kod Apatina prvrnuo se čamac sa migrantima.Nezvanično saznajemo, migranti su u popodnevnim satim nameravali da ukradenim čemcem pređu u Hrvatsku kako bi se domogli neke od zemalja EU.U tome nisu uspeli jer se čamac prvrnuo, a šestorica migranata se tom prilkom spaisla.

Naime, za ovu nesreću saznalo se sasvim slučajno, u toku uviđaja apatinske policije, koja je došla na poziv pčelara kojima su, po svemu sudeći, migratni uništili dvadesetak košnica. Tada su iz šume istrčala šestorica preživela migranta i ispričala policiji šta im se dogodilo. Po njihovim pričama, četiri osobe su nestale kada se čamac, navodno sa njih desetoro, prevrnuo na Dunavu kod Apatina.Pročitajte i: Vuk im je prvi komšija, a medved najbolji prijatelj: Blizanci Milica i Milan (13) hrane stoku, vode volove, a potom odlaze u školu (FOTO)


Prema rečima Zlatka Milićevića, koordinatora u Prihvatnom centru za migrante u Somboru, mokrim i izmorenim migrantima Crveni krst je uručio polovnu garderobu i hranu.


Po nalogu tužioca migranti su odmah odvedeni na pregled u somborsku bolnicu.

Pretpostavlja se da je do prevrtanja čamca došlo zbog prevelike težine.Policija obavlja uviđaj, a potraga za nestalima je u toku.