Amaterska pozorišna smotra: Sećanje na Živku Matić

D. N.

08. 11. 2019. u 07:14

Аматерска позоришна смотра: Сећање на Живку Матић

Foto D. Novković

Pozorišna smotra amatera Pomoravlja i Podunavlja od 29. novembra do 3. decembra u Požarevcu. Iskoristiće festival da odaju počast ovdašnjoj glumici Živki Matić

SMOTRA dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja "Živka Matić", ove godine održava se u Požarevcu od 29. novembra do 3. decembra. Prva na programu biće predstava "Sabirni centar" Dušana Kovačevića, u izvođenju AP "Branislav Nušić" iz Malog Crnića. Narednih večeri uslediće predstave - "Zmaj od Srbije", "Pokondirena tikva" i "Protuve piju čaj", koje će izvesti glumci-amateri iz Krnjeva, Starog Sela i Despotovca.

Ovim festivalom, dvanaestim po redu, pozorišni amateri odaju počast glumici Živki Matić (1923-1998), rodom iz Požarevca, poznatoj po ulogama u brojnim TV serijama, među kojima su najpoznatije "Građani sela Luga" i "Ljubav na seoski način".


PROČITAJTE JOŠ: Pomor u bačkom kanalu: Ogromne količine zatrovane ribe i na trpezama?

Završne večeri, tročlani žiri proglasiće najbolju predstavu, glumca i reditelja, u čiju čast će Gradsko pozorište iz Jagodine izvesti predstavu "Sab(h)rana dela Viljema Šekspira". Pobednička predstava biće revijalno izvedena na narednom festivalu amatera "Milivojev štap i šešir", koji se održava u februaru, u čast požarevačkog glumca Milivoja Živanovića (1900-1976).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije