Pogledajte: Novosadski vatrogasci pokazali kako “spasavaju” čoveka iz prevrnutog automobila (VIDEO)

Lj. P.

četvrtak, 07. 11. 2019. u 15:12

Погледајте: Новосадски ватрогасци показали како “спасавају” човека из преврнутог аутомобила (ВИДЕО)

Foto i video: Lj. P.

Taktično-tehnički zbor vatrogasaca spasilaca u Novom Sadu, povodom Dana vatrogasaca Srbije
VATROGASNO-spasilačka jedinica iz Novog Sada, danas je povodom Dana vatrogasaca Srbije, na Trgu slobode organizovala taktičko-tehnički zbor, izloživši deo opreme, koja je sada bogatija za novo vozilo, koje je grad ustupio Upravi za vanredne situacije za potrebe opremanja vatrogasno-spasilačke jedinice u Novom Sadu. Reč je, kako je istakao Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, o vozilu vrednom 33 miliona dinara, izrađenom prema posebnim zahtevima i sa najsavremenijom opremom po svetskim standardima.

Pročitajte još:Obnova vredna milione evra: Rekonstrukcija tri klinike u KC Vojvodine

Pred mnogobrojnim Novosađanima, novosadski vatrogasci-spasioci su pokazali vežbu spasavanja povređenih u saobraćajnoj nesreći. Služba hitne pomoći je na licu mesta ukazala lekarsku pomoć povređenima, ali je jedan čovek ostao „zarobljen“ u automobilu, koji se prevrnuo na bok.

Na mesto nesreće, ubrzo su stigli vatrogasci i stručno, alatom isekli delove automobila kako bi iz njega izbavili povređenog čoveka. Stavljen je na nosila, a zatim prenetu kola Hitne pomoći.

- Čestitam svim vatrogascima njihov dan, i želim da u ime nas građana iskažem veliku zahvalnost na tome što su budni i u pripravnosti 24 časa, tokom cele godine, a rade težak, opasan i odgovoran posao- rekao je Vučević. - Kao Grad hteli smo da pomognemo našu brigadu, i ove godine obezbedili smo moderno navalno vatrogasno vozilo sa najsavremenijom opremom po svetskim standardima. Voleli bismo da se ono što manje koristi, a ako do toga dođe, da pomogne našim vatrogascima da budu što efikasniji u pružanju pomoći onima kojima je potrebna.

Zamenik načelnika Sektora za vanredne situacije Boban Stevanović zahvalivši se gradonačelniku, kazao je uvođenje u upotrebu ovako modernog vozila za urbane sredine koje ima opremu za reagovanje u vanrednim situacijama svih vrsta, podiže nivo bezbednosti ovog grada i regije.

- Ministarstvo nastavlja kontinuirano da doprinosi stvaranju povoljnih materijalno-tehničkih uslova i unapređenju resursa, većinom kroz realizaciju kapitalnih projekata- rekao je Stevanović. - Do ovog trenutka je širom Srbije uvedeno 45 vatrogasno-spasilačkih vozila ovog tipa, uz ostalu opremu, u poslednje dve godine zaposleno je 266 vatrogasaca-spasilaca, a do kraja 2019. zaposlićemo još njih 214 koji će, nakon obuke koja je u toku, biti deo sistema – naglasio je Stevanović.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije