Vodovod dobija i naselje Ljuba kod Šida

S. KOSTIĆ

četvrtak, 07. 11. 2019. u 06:42

Водовод добија и насеље Љуба код Шида

USPEH Pokrajinski i lokalni zvaničnici ispred vodotornja Foto Vlada Vojvodine

Pokrajinska Vlada nastavlja da investira u infrastrukturu fruškogorskih sela

PODIZANjE vodotornja visokog 27 metara, sa zapreminom od 100 kubnih metara, označilo je završnu fazu izgradnje mreže u naselju Ljuba kod Šida. Kada, do kraja godine, oko 200 ovdašnjih domaćinstava dobije kvalitetnu vodu, to će biti rešavanje još jednog od gorućih problema u ovdašnjim selima.

Pokrajinska vlada je za pomenuti projekat obezbedila 20 miliona dinara, lokalna samouprava još oko 14, a radovi su obuhvatili izgradnju i opremanje novog bunara, kompletiranje postojećeg, izgradnju vodotornja i potisnog voda, te distribucionog cevovoda.

- Izgradnjom vodovodne mreže u fruškogorskim selima Sot, Privina Glava i Bikić Do, a sada i u Ljubi, konačno obezbeđujemo stabilno snabdevanje. Kada isti posao bude završen i u Molovinu, sva mesta na teritoriji Šida će imati vodovode - kaže potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević.


PROČITAJTE I:Opština obezbeđuje posao: Pomoć nezaposlenima da pokrenu sopstevni biznis


Tokom posete gradilištu u Ljubi, sa pokrajinskim sekretarom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vukom Radojevićem, Milićević je podsetio i na to da je u ovu opštinu, tokom poslednje tri godine, investirano gotovo 170 miliona dinara. Najvažniji posao je, saznajemo, bila komasacija, a još više novca - čak 190 miliona dinara - utrošeno je za subvencije registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, najviše za nabavku protivgradnih mreža i instaliranje sistema za navodnjavanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije