KRALjEVO – Posle gotovo višemesečnog sušnog perioda, a zbog velike količine kiše koja je pala u kraljevačkom kraju izazivajući eroziju zemljišta, ovih dana moguće su česte pojave odrona kamena i zemlje na Ibarskoj magistrali, na putnom pravcu Kraljevo-Raška kroz klisuru Ibra.

Pročitajte još: Opasnost od odrona na magistrali kroz Ibarsku klisuru

Tako se u sredu po podne, oko 16 sati, u mestu Maglič, dvadeset kilometara od Kraljeva, na desnu kolovoznu traku, u pravcu prema Raški, obrušilo nekoiliko desetina kubika kamenja i zemlje.

Tom prilikom oštećen je jedan automobil, ali srećom niko nije povređen uzimajući u obzir da je ovo veoma prometna magistralna deonica. Saobraćaj se najpre zbog odrona, a potom i zbog čišćenja kolovoza odvijao usporeno, naizmeničo jednom kolovoznom trakom.

Osim u Magliču, zbog opasnosti od odrona maksimalan oprez posebno se preporučuje na deonicama magistrale kroz ibarsku klisuru kod Bogutovca, Pivnice, Bresnika, Dobrih strana i Polumira, a posebno je opasno noću kao i u uslovima slabije vidljivosti, pa nadležne službe apeluju na vozače da poštuju saobraćajnu signalizaciju i da brzinu prilagode uslovima na putu.

Foto: G.Šljivić


Foto: G.ŠljivićVideo: G. Šljivić