Potraga kod Čačka: Starica nestala iz privatnog doma za stara lica

V. I.

sreda, 06. 11. 2019. u 14:10

Потрага код Чачка: Старица нестала из приватног дома за стара лица

Foto: V. I.

O njenom nestanku odmah je obaveštena njena porodica
IZ privatnog Doma za stara lica u selu Vranići kod Čačka nestala je starica Mileva Petrović (75), a poslednji je u Domu viđena u nedelju popodne.

O njenom nestanku odmah je obaveštena njena porodica, a nakon individualne potrage koja nije dala rezultate, juče je počela organizovana potraga za staricom. Kako bi ženu pronašli angažovane su Jedinice civilne zaštite i pripadnici policije, koji su zajedno sa meštanima ovog i okolnih sela “češljali” veliko područje.

PROČITAJTE JOŠ -Radoslava je Dragomiru zabila nož u srce zbog poruka koje je slao njenoj ćerki, a onda su lekari izveli čudesan zahvat

- Zadnji put je viđena u Milićevcima, tako da ćemo prvo tu pretražiti, a zatim i okolna sela Gornja Gorevnica i Vranići. Na terenu je 15 pripadnika Civilne zaštite i policije, a biće uključeni i psi tragači - rekao je Bratislav Zečević, šef Jedinica civilne zaštite u Čačku.

Otežavajuća okolnost jeste to što je starica dementna osoba, i slabo se snalazi u prostoru. U Domu za stare u Vranićima smeštena je tri godine.

Porodica i poznanici starice negoduju i pitaju se kako je moguće da su “zaposleni u Dou mogli da dementnu staricu ostave bez nadzora i puste je da lagani išeta iz Doma i ode u nepoznatom pravcu”.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije