NA nedavnoj sednici Skupštine Opštine Žitište doneta je odluka o pokretanju postupka za prodaju odmarališta pored same obale mora, u Bijeloj u Opštini Herceg Novi. Na prodaju je ponuđen objekat odmarališta površine 130 kvadratnih metara, pomoćna zgrada površine 10 kvadratnih metara, dvorište površine 130 kvadratnih metara i pašnjak prve klase površine 198 kvadratnih metara.

Komisija za sprovođenje postupka otuđenja nepokretnosti iz javne svojine Opštine Žitište sprovešće postupak prikupljanjem pismenih ponuda, a početna cena iznosi 674.500 evra.

Pročitajte i: Drvo najjeftiniji spas od zime: Cene su trenutno za pet evra manje nego lane

Ova informacija izazvala je buru oprečnih komentara i pitanja zašto se uopšte prodaje to odmaralište, u kojem su godinama unazad, besplatno, tj. o trošku Opštine Žitište, letovali najbolji đaci - vukovci, sportisti.

Odgovor je dao predsednik Opštine Žitište Mitar Vučurević, naglašavajući da se odmaralište neće prodati za male pare i da će i dalje, svi koji su do sada letovali u Bijeloj, moći tamo da borave.

Mitar Vučurević

- Mnogi su ovu informaciju pogrešno shvatili, kao rasprodajemo opštinsku svojinu, a u stvari Skupština je samo donela odluku o pokretanju postupka prodaje. Zvanično procenjena početna vrednost od 390.000 evra nas je samo dobro nasmejala, pa smo angažovali profesionalnu proceniteljsku agenciju, koja je saopštila da je početna vrednost objekta u Bjeloj 674.000 evra - istakao je Vučurević, uz napomenu da se sa prodajom neće žuriti i da se odmaralište u koje tokom leta idu vukovci i najbolji sportisti, neće ni prodati dok suma ne bude odgovarajuća.

Vučurević je naglasio da se ovo odmaralište godinama unazad daje u zakup, po ceni od 9.000 evra godišnje, što je takođe mizerna suma, ali da su kretanja na tržištu takva i da se bolja cena zakupa jednostavno nije mogla dostići.

Foto Info centar Žitište

CARINE NAJVEĆA BARIJERA

NEKADA je u Bijelu iz prehrambenog giganta "Agroživ" bez ikakvih problema odvoženo pileće meso i prerađevine, ali otkako je Crna Gora, kao samostalna država uspostavila sopstvene carinske propise, proces snabdevanja je postao znatno složeniji i jednostavno se nije isplatio, pa je izdavanje u zakup kompletnog objekta, bilo jedino rešenje.