Da obezbede krov nad glavom: Pomoć za 117 vojvođanskih porodica sa troje ili četvoro dece

J. SIMIĆ

subota, 02. 11. 2019. u 08:25

Да обезбеде кров над главом: Помоћ за 117 војвођанских породица са троје или четворо деце

Foto Pres služba Pokrajinske vlade

Pokrajinska vlada podelila 132 miliona dinara bespovratnih sredstava za rešavanje stambenog pitanja

U NAŠOJ zemlji više od polovine mladih parova s decom živi pod istim krovom sa svojim roditeljima. Ovaj podatak od petka je nešto manji jer je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio ugovore o dodeli 132 miliona dinara bespovratnih sredstava, kojima će 117 porodica iz Vojvodine sa troje ili četvoro dece dobiti svoj dom.

Pokrajinska vlada, drugu godinu zaredom, pomaže višečlanim porodicama da kupovinom ili adaptacijom nekretnine reše stambeno pitanje. Sa uručenim ugovorima ukupno 180 vojvođanskih porodica obezbedilo je krov nad glavom. Za tu namenu ukupno je izdvojeno 195 miliona dinara.

Mirović je poručio mladim majkama i očevima koji su se odlučili da prošire svoje porodice da je to najvažnija odluka ne samo u njihovoj porodici nego i u Vojvodini.

- Danas je u Srbiji najveći problem pad nataliteta, zbog čega je važno podsticati rađanje, zdravu, jaku i brojnu porodicu a naša dužnost je da obezbedimo i svake godine povećavamo sredstva kako za direktne podsticaje uvećenja porodica, tako i za stambeno zbrinjavanje - rekao je Mirović i najavio da će Pokrajinska vlada u budžetu za narednu godinu povećati sredstva za mere pronatalitetne politike.

Bračni par iz Pećinaca Darko i Maja i njihovi sinovi Stefan, Ognjen i Kristijan dobijenim sredstvima renoviraće kuću i dograditi kupatilo. Darko je vozač šlepera i svojom platom izdržava porodicu.


Porodica Benin iz Banatskog Karlovca


PROČITAJTE JOŠ - ZA PORODICE SA TROJE I VIŠE DECE: Sa karticom veći popusti u radnjama


Raduju se i supružnici Nemanja i Neda Benin iz Banatskog Karlovca. Imaju četvoro dece: Matiju, Damjana, Anđelku i Vasiliju. Dosad su bili podstanari, a u novu kuću koju su već odabrali, nadaju se da će se useliti do kraja ove godine.

Petočlana porodica Tumbas uložiće sredstva u obnovu svoje porodične kuće u Čoki. Robert i Hajnalka kažu da je ovo veliki preokret za njih i njihovu decu Norberta, Čongora i Šaru.

Petočlana porodica Tumbas iz Čoke


TRI VRSTE POMOĆI

POKRAJINSKA vlada insistira na tri mere populacione politike: sufinansiranje veštačke oplodnje, novčana pomoć majkama koje rode treće dete i materinski dodatak za nezaposlene majke.

- Pomažemo i porodicama u kojima se rodi četvrto dete, kao i u rešavanju stambenog pitanja višečlanih porodica - rekao je pokrajinski sekretar za socijalnu politiku Predrag Vuletić.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije