Srbija ne pamti ovako bizarnu presudu: Radomir (64) mora da plati 250.000 dinara jer su njegove OVCE izriljale komšijin KROMPIR

M. BOŠNjAK

petak, 01. 11. 2019. u 17:01

Србија не памти овако бизарну пресуду: Радомир (64) мора да плати 250.000 динара јер су његове ОВЦЕ изриљале комшијин КРОМПИР

Karikatura Toše Borkovića

U aktima stoji, da Vučićević ima 13 ovaca, koje je pustio da se kreću bez nadzora, te da su u useve ulazile tokom jula i početkom avgusta ove godine

NEOBIČAN trošak svalio se na kućni budžet penzionera Radomira Vučićevića (64) iz Gornjeg Milanovca. Na ime odštete, mora uzgajivaču krompira Zoranu V. iz sela Donji Branetići da plati 250 hiljada dinara, kojem su, navodno, Vučićevićeve dve ovce i dva jagnjeta, koliko ih je donedavno imao „izriljale“ i upropastile dobar deo krompirišta od dva hektara! Inače, stalni sudski veštak Predrag M. je ukupnu izgubljenu dobit na tom krompirištu procenio na 980 hiljada dinara.

Novinari su imali uvid u sudske i u akte koje potpisuje pomenuti veštak.

- Učinjene su štete na usevu semenskog krompira, na ukupno pet parcela. Usev je još bio u fazi sazrevanja, krompir još nije bio iskopan iz zemlje. Po navodima predlagača Zorana V. ovce su ulazile u usev, zapasale cimu i iskopavale krompir iz „odžaka“, o čemu postoje tragovi – piše u spisu R 3 47/19.


Pročitajte još - Ubo vršnjaka šestarom u čelo nasred časa: Osnovce na Zvezdari teroriše dečak iz odeljenja (FOTO)

U aktima dalje stoji, da Vučićević ima 13 ovaca, koje je pustio da se kreću bez nadzora, te da su u useve ulazile tokom jula i početkom avgusta ove godine.

- Kad je nastala ta apsurdna situavija, imao sam samo dve ovce i dva jagnjeta, koje sam zatim prodao. Imam mnogo svedoka za to. Ne znam, da li su na njivama Zorana V. bile nečije druge ovce. A svima je poznato: ovce nisu ljubiteljke krompira, niti jedu vrežu, kako mi ovde zovemo cimu, jer je prskana hemikalijama. Još manje iskopavaju krompir iz „odžaka“. Nisu one kao divlje svinje ili slična zverad koje ovuda čine te štete! – upozorava Vučićević.


Pročitajte još - Majka pretučena na radnom mestu, mladići mirno posmatrali: Posle komentara krenulo pesničenje u Beranama


Radomir Vučićević / foto M.B.

IPAK ISPLATA

IAKO on i svedoci negiraju da ovce ne „riljaju“ useve niti iskopavaju krompir, Vučićević je ipak pristao da Zoranu V. isplati deo tražene odštete. – Pristao sam, ne želeći da se mučim po sudovima, iako nisam kriv. S njim sam se vansudski dogovorio, da mu platim ukupno 250 hiljada dinara. Polovinu sam već platio, ostatak ću do Nove godine – veli Vučićević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

I treba da te je sramota

02.11.2019. 10:21

@Drm - kad ništa ne razumeš, a bio si sudski veštak...

dragan

01.11.2019. 17:13

Ako je procenjena vrednost krompira 980000 onda je ovaj (neodgovorni) gospodin i malu kaznu dobio da plati.

Bice Bolje

01.11.2019. 17:19

A sto bizarno a da je njemu neko pustio ovce u krompir sta bi on radio nebi cutao sigurno dobro je prosao.

Peca

02.11.2019. 00:46

@Bice Bolje - Ej pametnjakovicu OVCE NE JEDU KROMPIR I NE RIJU ZEMLJU . ALO BRE SHVATI TO . To se uci u obdanistu

Нешто ту не штима

03.11.2019. 16:35

@Bice Bolje - За разлику од кртоле, коју једемо, лист кромпира је пун отрова, па би овце од њега поједене поцркале.

BRATEE

01.11.2019. 18:39

Strasnooooo...nikad nisam čuo da Ovce riljaju zemlju i jedu krompir !!! Svinjee daa a ovo je neko čudo od ovaca !!!

N&k%l&c@

02.11.2019. 06:59

Ovce ne riljaju zemlju i ne jedu krompir. Ovce pasu. A voleo bih da vidim i probam taj "čarobni" krompir koji ima toliku vrednost.