Pronašli smo Milovanku (63) sa snimka koji je šokirao Srbiju: Šamarala sam dečake jer sam se uplašila za njih (VIDEO)

LJ. T.

30. 10. 2019. u 15:26

Milovanka Ristić (63), žena koja je izdevetala dvojicu desetogodišnjaka u Boru: Uplašila sam se da ne padnu sa krova koji je bio otključan zbog majstora za lift, i zato sam postupila nepromišljeno

Пронашли смо Милованку (63) са снимка који је шокирао Србију: Шамарала сам дечаке јер сам се уплашила за њих (ВИДЕО)

Milovanka Ristić / Foto LJ. T.

Priznajem, istukla sam dečake. Ali, to je bilo samo zato jer sam se uspaničila, misleći da idu na krov zgrade, koja ima 10 spratova. Uplašila sam se da bi mogli da padnu sa krova, i zato sam tako reagovala, zbog čega mi je zaista žao.

Ovako, za "Novosti", započinje priču Milovanka Ristić (63), koja je, zbog šamaranja dva desetogodišnja dečaka, koje su zabeležile kamere, pred Prekršajnim sudom osuđena na kaznu od 20 hiljada dinara.

- Tog dana mi je na vrata pozvonio komšija i kazao mi da odmah zaključam vrata koja vode na krov zgrade, jer je video dvojicu dečaka koji se muvaju po hodnicima - priča Milovanka, koja je upravnik zgrade. - Otišla sam do regala i uzela ključeve. Kada sam krenula da zaključam vrata krova, zatekla sam dečake kako izlaze iz lifta.

Ristićeva kaže da se uspaničila i da je, mahinalno, nekoliko puta ošamarila decu.

- Znam da nije trebalo, ali sam bila uplašena - dodaje Milovanka. - Pomislila sam šta bi se desilo da se, slučajno, poguraju, i padnu sa vrha desetosptarnice. Tek kada sam se smirila, videla sam da sam preterala, ali bilo je kasno.

Ona kaže da su vrata krova bila otključana jer se tog dana u zgradi servisirao lift, zbog čega su majstori tražili da se napravi promaja kako bi se manje osećao miris ulja.

- Kada mi je ćerka u utorak javila da se pojavio snimak kako šamaram decu, uzela sam 100 grama kafe i čokoladu i otišla do jednog od roditelja čije sam dete udarila - nastavlja Ristićeva. - On, međutim, nije želeo da razgovara sa mnom, rekavši da ga ne uznemiravam, jer će, u protivnom, pozvati policiju i prijaviti me zbog uznemiravanja.

Ona kaže i da je namera dečaka bila da se popnu na krov zgrade, jer u tom stambenom objektu ne žive njihovi prijatelji. Međutim, Veselin Stoilković (54), otac jednog od desetogodišnjaka,koji je dobio šamare od Milovanke, kaže da su dečaci krenuli kod svog druga iz škole, ali da su, veli, "promašili sprat".

- Po meni, ne postoji nijedan razlog da tučete tuđu decu - ogorčen je Stoilković. - Ako nešto pogreše, pozovite njihove roditelje, ali ne smete da ih udarate.

Veselin kaže da je njegov sin, odmah nakon što je dobio batine, došao kući i roditeljima ispričao šta se desilo.

- Nekoliko dana nakon tog događaja, pozvao me je jedan komšija i kazao mi da ima nešto da mi pokaže - nastavlja Stoilković. - Otišao sam da se vidim s njim, a on mi je pokazao snimak na kome se vidi kako Milovanka Ristić šamara mog i sina mog komšije. Nisam mogao da verujem svojim očima.


On napominje da će, nakon što je Prekršajni sud doneo osuđujuću odluku, zajedno sa susedom podneti i privatnu prijavu protiv Milovanke Ristić.


SVEŠTENIK: VEĆ SAM SVE REKAO

Sveštenik SPC Milenko Bajić, čije je dete Milovanka takođe ošamarila nekoliko puta, nije želeo da dodatno komentariše ovaj slučaj. Po njegovim rečima, sve što je imao da kaže je na njegovom privatnom profilu na Fejsbuku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Nebojša

30.10.2019. 22:45

Sada lepo njihovi ocevi nju da išamaraju i lepo plate 20.000 rsd. Ova zena je bolesnik,

KO

31.10.2019. 01:41

Svaka cast zeni, kamo srece da je vise odraslih koji brinu za vaspitanje dece umesto sto pisu ruzne komentare po internetu.

Sos

31.10.2019. 11:02

@KO - Dok je drustvo brinulo o deci ona su bila zajednicka briga svih pa su odrasli osecali pojacanu odgovornost za brigu o svom i svakom detetu iz svog neposrednog okruzenja. Bake, deke, kucepazitelji, komsije i komšinice, kao i sluzbena lica i van posla, pa i tetkice u skoli i vrticu, osecali su obavezu da paze na decu. Deca su znala da postoji taj nadzor kao ogranicenje da ne predju granice a i kao znak da su sigurna i da ce se u svakom trenutku naci neko da im pomogne ili ih upozori i zastiti.