LEKARI pirotske Opšte bolnice zahtevaju od Ministarstva zdravlja da smeni direktora te zdravstvene ustanove dr Gorana Petrovića. Tim povodom napisali su peticiju koju je potpisalo oko 80 odsto specijalista i drugog osoblja, ali i sva tri sdindikata..

Prema rečima Dr Nenada Zdravkovića, pomoćnika direktora, smena se traži jer sa direktorom ne postoji nikakva komunikacija, odnosno on ignoriše svaki zahtev zaposlenih. Ovakav način rada, kaže dr Zdravković, počeo je da se odražava i na kvalitet rada. Ono što smo nekad operisali za mesec dana, sada operišemo za godinu dana.


PROČITAJTE JOŠ: DECA MOGLA DA POGINU: Autobusu punom đaka tokom vožnje otpao točak, neko namerno odvrnuo šrafove?!

Izuzetak su hitni slučajevi kada su ugroženi životi. Identične tvrdnje iznose i načelnici odeljenja, koji su svi od reda podneli ostavke, kao i sindikati koji tvrde da je zbog ovakvog ponašanja dr Petrovića, značajno opao kvalitet rada. Lekari su u znak protesta protiv svog kolege i direktora organizovali jednočasovnu obustavu rada, ali su tokom obustave svi pacijenti bili pod njihovim i nadzorom sestara, radile su sve ambulante kao i Dom zdravlja. Nezadovoljni lekari tvrde da iza zahteva za smenu ne postoji politika niti bilo šta drugo, kao ni nedavna hapšenja direktora, već isključuvo struka. Svoje nezadovoljstvo prvi su izrazili anesteolozi i hirurzi.

Dr Petrović se ovim povodom ne oglašava, a saznajemo da će uskoro povodom previranja u Opštoj bolnici zasedati Upravni odbor te ustanove.