TOKOM minule dve godine, otkad u zrenjaninskoj opštoj bolnici "Đorđe Joanović" postoji odeljenje za kateterizaciju, obavljeno je ukupno 650 intervencija - od ovog januara čak 326.

- Ugradili smo i 182 stenta, a u sali samostalno radim ponedeljkom i sredom. Utorkom su ovde i kolege iz Instituta u Sremskoj Kamenici, a najčešće dr Tibor Čanji - ističe specijalista interne medicine i supspecijalista kardiolog dr Uroš Bačić.

Kaže i to da je u pitanju veoma komplikovana metoda koja uz fizički napor - s obzirom na to da lekar radi u odelu koje je teško čak 16 kilograma - zahteva izuzetno znanje, koncentraciju i preciznost.

Pročitajte još: USPEH LEKARA ZRENjANINSKE OPŠTE BOLNICE: Tkivom sa ruke leče usnu duplju

Dr Uroš Bačić na kraju, uz konstataciju da svi žitelji grada na Begeju i te kako zaslužuju jedno ovakvo odeljenje, ističe da su u njegovom više nego uspešnom timu za kateterizaciju još medicinska sestra-instrumentarka Olgica Markov, RTG tehničar Branislav Nepergaća, strukovni medicinski radiolozi Arpad Pakai i Vera Jovanov, te medicinski tehničari Dejan Klepić i Kristijan Bodo.