U Požarevcu otvoren parking za bicikle i mopede

D.N.

23. 10. 2019. u 17:48

У Пожаревцу отворен паркинг за бицикле и мопеде

Foto: D. Novković

Cilj akcije je da podstakne korišćenje održivih vidova saobraćaja, kao što su javni prevoz, vožnja na električni pogon, biciklizam i pešačenje
POŽAREVAC – Kod novog kružnog toka u Ulici Moše Pijade u Požarevcu, gradski JKP „Parking servis“ postavio je parking za bicikle i mopede, u okviru promotivne kampanje „Automobil parkiraj, okolinu sačuvaj“. Radenko Vuković, predsednik Udruženja parkirališta Srbije, koje ovu akciju organizuje od prošle godine, izjavio je da za njeno sprovođenje imaju podršku Ministarstva za zaštitu životne sredine, Privredne komore i lokalnih samouprava.


Cilj akcije je da podstakne korišćenje održivih vidova saobraćaja, kao što su javni prevoz, vozila na električni pogon, biciklizam, pešačenje…


-Ovakve držače za parkiranje bicikala u narednom periodu postavićemo na još nekoliko lokacija. U planu je da se u gradu izgradi još biciklističkih staza i takvom projektu ćemo i mi pružiti podršku – rekla je Marija Papović, direktorka JKP „Parking servis“ Požarevac.


Pročitajte još: Nova pravila za naplatu parkinga u Požarevcu


Dragan Stanojević, predsednik gradskog Saveta za bezbednost saobraćaja, rekao je da biciklističke staze treba graditi prema turističkim lokacijama i naseljima u kojima se bickli masovno koriste.


Držače za parkiranje bicikala i mopeda, Požarevcu je poklonio JKP „Parking servis“ Beograd. Oni su postavljeni u blizini novog kružnog toka u Ulici Moše Pijade, jer je tu nedavno izgrađena staza za bicikliste.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije