POSETU ministrarke Zorane Mihajlović koja je, početkom sedmice u Novoj Varoši boravila sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem, rukovodstvo lokalne samouprave je iskoristilo za razgovore o infrastrukturnim projektima, ali i unapređenju rodne ravnopravnosti.


Pred podsećanja na to da je država, tokom minule četiri godine, za rehabilitaciju puteva u Zlatiborskom okrugu izdvojila 3,2 milijarde dinara, te najave da će ove i naredne godine u održavanje drumske infrastrukture po Novoj Varoši biti uložena gotovo milijarda dinara, tema su bile još energetska i komunalna infrastruktura.


- Moja poruka glasi da sačuvate Zlatar, da ne postane ono što je danas Zlatibor. Neka se ne naljute Zlatiborci, ali da bude lepši od njihove planine i da, pritom, ostane uređen i spreman za dovođenje novih turista - naglasila je Zorana Mihajlović.


Ministar Udovičić je, istovremeno, obavestio domaćine o opredeljenju države da ministarstva presele svoje kancelarije u opštine van Beograda, jer niko ne pravi razliku između malih i velikih gradova.


- Ponosni smo na izuzetnu saradnju sa ovdašnjom opštinom, zahvaljujući kojoj smo uspostavili kvalitetnu sportsku i omladinsku infrastrukturu, te obnovili većinu terena. Cilj nam je da podignemo sportske kapacitete i ubuduće još uspešnije razvijamo ovu vrstu turizma - poručio je Udovičić, dok je prvi čovek Nove Varoši Radosav Vasiljević potvrdio da je i ovdašnja lokalna samouprava strateški opredeljena za razvoj turizma.


Pročitajte još: Zorana Mihajlović: Čuvajte Zlatar da ne bude kao Zlatibor


Ali, kaže, to nije moguće bez razvoja infrastrukture, pa su započete rekonstrukcija i izgradnja više pravaca. Trenutno su aktuelni radovi na trasi od Branoševca do Zlatara, a dogodine će to biti i kružni tok, te saobraćajnica od Špilova do Ivanjice, od Kokinog Broda do Jarmovca, ali i Karađorđeve ulice u samom gradu.- Mnogo radimo na infrastrukturi, da bi Zlatar, Pribojska banja i Zlatibor bili deo jedinstvene turističke ponude. U susret nam "ide" i Koridor 11, ali ga ne čekamo skrštenih ruku, već sami stvaramo uslove za bolju budućnost - naglasio je narodni poslanik iz ovog dela Srbije Krsto Janjušević.


Na kraju, Zorana Mihajlović je u svojstvu potpredsednika Vlade u Novoj Varoši prisustvovala i otvaranju lokalne kancelarije za rodnu ravnopravnost.