Za veću bezbednost đaka: Prokuplje dobilo pešački prelaz po ugledu na svetske metropole

Beta

21. 10. 2019. u 23:20

За већу безбедност ђака: Прокупље добило пешачки прелаз по угледу на светске метрополе

Depositphotos

Gradonačelnik Prokuplja rekao je da su led markeri postavljeni na pešački prelaz koji koristi mnogo đaka

Prvi pešački prelaz sa led markerima u ravni sa kolovozom u Srbiji, po ugledu na svetske metropole, postavljen je u Prokuplju.

Gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović rekao je agenciji Beta da su led markeri postavljeni na pešački prelaz koji koristi mnogo đaka iz Đurevačkog naselja.

"Odlučili smo se za ovu lokaciju jer je najfrekventnija u gradu i jer se u blizini nalazi više škola - srednja Poljoprivredna, Tehnička, osnovne škole 'Milić Rakić-Mirko' i 'Deveti oktobar', zatim Dom učenika srednjih škola", kazao je Simonović.

PROČITAJTE JOŠ -Građani u strahu: Nebo nad Jagodinom se zacrni usred dana, a evo šta je razlog te pojave (FOTO)

Prema njegovim rečima, Uprava grada će zbog bezbednosti dece razmotriti mogućnost da se isti takvi prelazi postave i u blizini svih ostalih prokupačkih škola.

Postavljanje prvog pešačkog prelaza sa led osvetljenjem u Prokuplju finansiralo je Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu, na inicijativu šefa kabineta ministra, Prokupčanina Dejana Milovanovića.

Taj projekat radi se u saradnji sa Saobraćajnim fakultetom iz Beograda, a na tom pešačkom prelazu led markeri će se paliti kada i ulično osvetljenje.

Najveće oduševljenje novim led markerima na pešačkom prelazu pokazali su stanari Doma učenika u Prokuplju.

Pedagog u Domu Lidija Đorđević je zahvalila donatoru i lokalnoj samoupravi i naglasila da će osvetljeni pešački prelaz led svetlima mnogo značiti učenicima koji se zbog nastave sada u zimsko vreme i po mraku vraćaju u dom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije