PRIVREDNI sud u Zrenjaninu oglasio je prvu javnu prodaju pokretne imovine propalog zrenjaninskog preduzeća MIP, u vrednosti 3,9 miliona dinara, za 29. oktobar u prostorijama nekada uspešnog preduzeća, a najskuplje stavke na podugačkom spisku za prodaju su drveni hangar, procenjen na 1,9 miliona dinara, i hala plastifikare, čija vrednost je oko 1,5 milion dinara.

Zanimljivo je da među stvarima za prodaju ima i raritetnih primera tehnike iz prošlog veka, kao što su video-rekorder i kompjuter "pentijum" po početnoj ceni od 522 dinara, telefonski aparati po ceni od 200 dinara, slike, ogledala, drveni stolovi, stolice, merdevine, police po bagatelnim cenama.


PROČITAJTE JOŠ:
Zrenjaninac pomera granice veterinarske hirurgije: Leči ljubimce i teši vlasnike

Inače, MIP je nastao 1949. godine, dve decenije je funkcionisao u sklopu građevinskog giganta "GIK Banat", a od 1989. godine uspešno je kao samostalna firma izvodio radove na objektima u Panami, Nemačkoj, Tanzaniji, Rusiji, Austriji, Kuvajtu. Nesrećno vreme tranzicije ipak nije uspeo da preživi, i doživeo je sudbinu GIK "Banat" i drugih propalih zrenjaninskih privrednih kolektiva.