Niže pobede i u devetoj deceniji

J. ĆOSIN

21. 10. 2019. u 15:10

Ниже победе и у деветој деценији
Nišlija Cvetko Kitić i dalje osvaja trofeje u atletici

VEĆ je zašao u devetu deceniju, ali atletičar Cvetko Kitić iz Niša ne prestaje da osvaja medalje i niže trofeje. Sa nedavno održanog takmičenja u Bukureštu, u kategoriji atletičara starijih od 70 godina, ovaj 83-godišnji Nišlija vratio sa sedam medalja - tri zlatne, jedna srebrna i tri bronzane.

Atletikom je, kaže, počeo da se bavi još kao student. Međutim, kada se zaposlio kao profesor Medicinskog fakulteta, zbog obaveza na poslu napustio je atletske treninge i takmičenja, ali im se zato rado vratio pre 18 godina, kada je otišao u penziju.

- Nisam želeo da budem klasičan penzioner, da sedim po parkovima i igram šah. Odlučio sam da se vratim svojoj velikoj ljubavi, a to je atletika. Pošto Niš nema klub za veterane učlanio sam se u beogradski atletski klub "Veteran", krenuo da treniram i da pobeđujem - priča nam Kitić.

Pročitajte još: Penzioner, a niže zlatne medalje

Za nebrojeno mnogo medalja koliko ih je do sada osvojio, zahvalan je, kaže, svakodnevnim intenzivnim treninzima, zdravoj ishrani, aktivnom privatnom životu, optimizmu i ogromnoj volji i veri.

- Ja sam hronično dobar, uvek dobro raspoložen, optimista i nikada drugačije neću da se osećam. Ne priznajem ništa osim najboljeg rezultata i na takmičenja uvek idem sa ciljem da pobedim.


ISKLjUČIVO BELO ODELO

Osim što niže pobede u atletici o kojima se naširoko priča u gradu na Nišavi, Kitić kaže da je rekorder i u oblačenju isključivo bele odeće, ali i razlici u godinama njega i njegove lepše polovine.

- Skoro 50 godina nosim bele cipele, bele pantalone, bele majice, džempere i košulje, jer se tako osećam još mlađim, a da ostanem duhom mlad pomaže mi i moja 50 godina mlađa devojka sa kojoj sam u vezi već deset godina - sa ponosom ističe.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)