Nova pravila za naplatu parkinga u Požarevcu

D. N.

20. 10. 2019. u 22:28

Нова правила за наплату паркинга у Пожаревцу

Foto: D. Novković

Povećava se broj parking-mesta jer je dosadašnjih 1.000 bilo nedovoljno za 30.000 vozila

POŽAREVAC – Parkiranje u Požarevcu do sada se naplaćivalo na zatvorenim i uličnim parkinzima, a uskoro će se plaćati i unutar stambenih naselja, jer se uvodi blokovsko parkiranje.

Pročitajte još: POMOĆ RODITELjIMA: Besplatni bebi parkinzi u centru grada

Takvu odluku Skupština grada donela je jer u Požarevcu postoji svega 1.000 mesta za parkiranje, dok na celom gradskom području ima čak 30.000 registrovanih vozila. Prema planu JKP „Parking servis“, naplata će najpre biti uvedena kod zgrade „Lamela“ u Ulici Moše Pijade, iza Narodnog muzeja u Ulici Davorjanke Paunović, i u Ulici Čede Vasovića. Na ovim lokacijama mesta stanarima zauzimali su vozači sa strane, koji su tu dolazili da ne bi plaćali parkiranje.

Sada se očekuje da će ih biti manje, jer će u blokovima biti najskuplje parkiranje u gradu - 60 dinara po satu, i biće ograničeno na najviše dva sata. Blokovski parkinzi, za koje će stanari plaćati 380 dinara mesečno, predstavljaće B zonu, boja će biti ljubičasta, a broj za SMS plaćanje 8120. Formiranje blokovskih parkinga stanarima neće samo olakšati parkiranje, već će i promeniti izgled naselja, pošto će se urediti zelene površine i postaviti mobilijari za decu i odrasle. Pošto je neophodno najpre uraditi saobraćajne projekte, očekuje se da blokovska parkirališta budu formirana do kraja godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Op Op

20.10.2019. 23:00

samo pare,a ti koji zive u blokovima nek nameste rampu i eto resenja ali onda nema parking servisu para. a onaj parking na sprat sto su poceli i onda u zastoju jer rukovodioci umazali prste!? treba i to da se pokrije...tamo sve treba na reviziju da smo mi normalna drzava