Novi način prodaje Jugoremedije: Gigant u stečaju onome ko da više

B. G.

19. 10. 2019. u 11:45

Нови начин продаје Југоремедије: Гигант у стечају ономе ко да више
Jugoremedija će novog vlasnika možda dobiti u osmom pokušaju, ali sada po drugom principu

PROPALI farmaceutski gigant iz Zrenjanina, Fabrika lekova "Jugoremedija" već je niz godina u stečaju, novog vlasnika će možda dobiti u osmom pokušaju, ali sada po drugom principu, prvi put metodom neposredne pogodbe.


PROČITAJTE JOŠ - Na „Tesla Festu“ 115 pronalazača predstavilo svoje izume


- Neposredna pogodba znači da novi vlasnik može postati onaj ko ponudi više novca - naglašava Radovan Savić, stečajni upravnik "Jugoremedije", uz napomenu da će zainteresovani potencijalni kupci morati da uplate depozit od 100.000 evra, a rok je 28. oktobar.

Kako dodaje Savić, nakon uplate depozita, zainteresovani ponude mogu da dostave do 4. novembra do 11 časova, a ukoliko ponuda bude, javno nadmetanje će se održati istog dana petnaest minuta kasnije.

Predmet prodaje metodom neposredne pogodbe je imovina fabrike, čija je procenjena vrednost 3,8 miliona dinara. U oglasu se navodi da procenjena vrednost tog stečajnog dužnika nije minimalno prihvatljiva, niti je na bilo koji drugi način obavezujuća za ponuđača ili opredeljujuća za ponuđača prilikom određivanja visine ponude.

Poslednja početna cena za prodaju nekadašnjeg farmaceutskog giganta u Zrenjaninu, za koju nije bilo zainteresovanih, bila je 800 miliona dinara. Svih prethodnih sedam pokušaja prodaje nekada uspešne kompanije propalo zbog nezainteresovanosti eventualnih kupaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije