Za bolji život starih - 900 miliona dinara

J. LEMAJIĆ

19. 10. 2019. u 12:45

За бољи живот старих - 900 милиона динара

Dom za stare u novom ruhu Foto Pokrajinska vlada

Kompletna obnova objekata Gerontološkog centra u Subotici

ZAHVALjUJUĆI ulaganju republičke Kancelarije za javna ulaganja, objekti Gerontološkog centra u Subotici dobiće potpuno novo ruho. U kompletnu obnovu Doma za stare u Dudovoj šumi i Doma za odrasla lica biće uloženo 900 miliona dinara.

- Veoma sam zadovoljan radovima koje sam danas video u Subotici i saradnjom sa Kancelarijom za javna ulaganja. Naša osnovna dužnost je da obezbedimo korisnicima i zaposlenima bolje uslove za život i rad - istakao i pokrajinski premijer Igor Mirović, prilikom jučerašnjeg obilaska radova.


PROČITAJTE JOŠ -Voda u Bačkom Petrovcu ugrožava zdravlje ljudi?


- Nastavićemo i dalje zajedno rekonstrukciju objekata socijalne zaštite u Novom Sadu i u Bačkoj Topoli, a zajednički ćemo raditi i na rekonstruisanju regionalnih bolnica. Čeka nas obnova Opšte bolnice u Subotici, i to je jedan veliki i kompleksan posao. Socijalna zaštita je najosetljivija oblast društva, i tu država i društvo pokazuju koliko su snažni i sposobni.

Za nabavku medicinske i druge opreme Pokrajinska vlada je za Gerontološki centar u Subotici od 2016. godine do danas izdvojila 43,2 miliona dinara. U godinama iza nas, vrlo malo se ulagalo u objekte socijalne zaštite, prioritet su imale obrazovne i zdravstvene ustanove.

- Nastavićemo zajedno da radimo ovaj posao sve dok poslednji objekat socijalne zaštite ne obnovimo. U ovom sektoru zatekli smo veoma devastirano stanje, sektor socijalne zaštite ranije je bio u zapećku, a danas nam je, što pokazujemo i na terenu, u vrhu prioriteta - poručio je Marko Blagojević, direktor Kancelarije za javna ulaganja.

Mirović sa stanarom doma

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije