U Požarevcu besplatna mamografija u centru grada

D.N.

17. 10. 2019. u 13:15

У Пожаревцу бесплатна мамографија у центру града

Foto D. Novković

Na Trgu oslobođenja u Požarevcu, do nedelje se obavljaju besplatna snimanja mamografom za žene od 45 do 69 godina starosti
POŽAREVAC – Na Trgu oslobođenja u Požarevcu, 17. oktobra počeli su besplatni pregledi u mobilnom mamografu, za žene od 45 do 69 godina starosti.


Ova preventivna akcija održana je u okviru projekta „Važna si“, koji je pokrenula kompanija „Bambi“, uz podršku grada Požarevaca i Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“. Prema rečima dr Vesne Knjeginjić, pomoćnika Ministarstva zdravlja, kompanija „Bambi“ je na najlepši način pokazala važnost brige o društvenoj zajednici i zdravlju svih žena.


Početku akcije prisustvovali su i Vukašin Petković, direktor pravnih poslova u „Bambiju“, Verica Jovanović iz Instituta „Batut“ i gradonačelnik Bane Spasović.


Pročitajte još: Žene su prepoznale značaj mamografije


Svi oni pozvali su Požarevljanke starosti od 45 do 69 godina, da se, svakog dana do nedelje, u periodu od 10 do 16 sati, odazovu pozivu i obave besplatan mamografski pregled, radi prevencije i očuvanja zdravlja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije