Kamiondžije ponovo voze repu

Z. RAJIĆ

17. 10. 2019. u 06:45

Камионџије поново возе репу

Foto Šećerana"Crvenka"

Završen dvodnevni protest prevoznika koje je angažovala šećerana "Crvenka"

POSLE dvodnevnog zastoja, nastavljen je prevoz repe sa njiva do šećerane "Crvenka". Iako fabrika nije udovoljila njihovom zahtevu da poveća cenu transporta za relacije kraće od 50 kilometara, kamiondžije su prekinule štrajk jer je zaprećeno da će pomenuta firma aktivirati menice kojima se prethodno obezbedila za slučaj eventualne štete.

Ipak, neki od nezadovoljnih vozača su napustili posao u Šećerani i prešli na prevoz kukuruza, a drugi su prestali da voze jer je fabrika zatražila da sve prevozničke agencije vrate po tri kartice, objašnjavajući da se pojavio višak vozila za transport repe.


PROČITAJTE JOŠ -NEVEROVATNO, ALI ISTINITO: Četvrtina Srbije pod šumom, a drvnu građu kupuje od Nemaca


Podsetimo, kamiondžije su pre početka kampanje ugovorile transport po ceni za 10 odsto nižoj od lanjske, nadajući se da će gubitak nadoknaditi većom količinom prevezenog tereta. Jer, Zakon dozvoljava da na šlepere i dampere utovare najviše 27 tona repe, a vozili su i do 43 - što je tolerisano sve do ove jeseni, kada je policija pooštrila kontrolu i izricala visoke kazne. Zato je zatraženo da Šećerana poveća cenu prevoza za najmanje 30 odsto, ali grčka kompanija "Helenik šugar" - koja je vlasnik crvenačke fabrika, kao i šećerane u Žablju - pristala samo na triput manji procenat, i to za rude preko 50 kilometara, što većini prevoznika nikako ne odgovara...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

ljubomir

17.10.2019. 08:31

ne nego treba natovariti 50 tona da bi se pokrio gubitak a sjebao put a secerana da ima dobar profit od besplatnog prevoza ! Da je inspekcija sa vagom uvek pored secerane pa da meri i kaznjava morali bi podici cenu jer niko ne bi vozio a ovako rade sta hoce a kriva je drzava sto to dopusta ! SRAMOTA

analizator

17.10.2019. 09:40

Znači, sledeće godine neće nedostajati samo vozači, već i kamioni. Baš dobar trend. Sem ako se kamiondžije ne ugledaju na taksiste.