Pešački mostovi slave ljubav

I. MITIĆ

17. 10. 2019. u 11:52

Пешачки мостови славе љубав

Foto I. Mitić

Leskovčani će uskoro, pored već postojećih, dobiti dve nove gradske atrakcije

DVA pešačka mosta u gradu na Veternici će uskoro dobiti novi izgled - zarad negovanja najlepših emocija, odnosno ljubavi među ljudima.

Na frontalni deo mosta kod OŠ "Svetozar Marković" biće postavljena metalna konstrukcija sa natpisom "Ljubav" na engleskom jeziku, a zainteresovani će stavljanjem katanca na ogradu - po uzoru na Vrnjačku Banju - moći da "simbolično zaključaju svoju ljubav prema nekome ili nečemu".

Gradonačelnik Goran Cvetanović najavljuje da će novo ruho dobiti i takozvani viseći most kod Zelene pijace, koji će takođe biti u znaku ljubavi. Ukupna vrednost modernizacije dva vrlo frekventna prelaza iznosi oko 700.000 dinara.

PROČITAJTE JOŠ - Sjajan gest bake ulepšao dan školarcima i svima ugrejao srce


Inače, na nekoliko centralnih lokacija u Leskovcu su već postavljeni svetleći simboli grada - sa početnim slovima njegovog imena koje okviruje veliko srce - dok je na popularnoj Širokoj čaršiji, u istom stilu, "ispisano" puno ime grada. Izradu ovih simbola su donirale dve inostrane kompanije koje posluju u Leskovcu, a njihova ukupna vrednost je 16.000 evra.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije