U PORODICI Desimira Nikolića (70), penzionisanog elektromontera koji je radio u HE "Pirot", "Novosti" su kao član porodice. Desimir je redovni čitalac našeg lista više od četiri decenije, a tradiciju čitanja "Novosti" nasledio je od oca Časlava, koji je letos preminuo u 94. godini.

- Još kao mladić sam počeo da čitam "Novosti". Kad nisam mogao iz nekog razloga da ih kupim ja, onda je to činio otac - priča Desimir.

Pročitajte još - Život uz "Novosti"

Osim sadržine, njemu se u početku veoma dopao format koji je omogućavao da se ponesu u džepu. Posebno su mu dragi stari primerci.

- Drag mi je, na primer, broj od 23. juna 1968. godine, koji je štampan u nedelju. Tada su tekstove potpisivali Staša Marinković, Rade Brajović, Jovan Kesar... U tom broju, koji ljubomorno čuvam, izveštava se o ratu u Vijetnamu pod naslovom "Amerikanci - žive buktinje", o izborima u Francuskoj, zemljotresu u Peruu, o tome kako Jugosloveni boluju od stomaka, a stradaju od srca, o atmosferi u gnjilanskoj osnovnoj školi "Musa Zajmi", Ranko Guzina je imao izmišljeni intervju sa Njegošem, dok se na sportskim stranicama piše o olimpijskim igrama u Meksiku, najavljuje se prijateljska utakmica Jugoslavija - Brazil, ali i o pobedi nadmoćnog Partizana nad Vardarom od svega 1:0 - priča Nikolić dok lista požuteli primerak "Novosti".