Gračanica dobija novi vodovod

D. Z.

15. 10. 2019. u 15:32

Грачаница добија нови водовод
Ovaj projekat omogućila je Vlada Austrije, koja je odobrila kredit kosovskom Ministarstvu finansija

GRAČANICA - U Gračanici je danas započeta izgradnja novog vodovoda, a radove na izgradnji ozvaničio je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović. Vrednost projekta koji će biti realizovan u saradnji sa Ministarstvom finansija Austrije, kosovskim ministarstvom finansija i opštinom Gračanica iznosi pet miliona evra.

Pročitajte još: DAN OPŠTINE TRSTENIK: Nov most preko Morave, za vodu i pešake

Ukazujući da je ovo jedan od najvećih infrastrukturnih projekata, koji će meštanima Gračanice, Sušice i Novog Badovca obezbediti zdravu pijaću vodi, predsednik opštine Gračanica Srđan Popović istakao je da se uporedo grade još dve nove linije ka Kišnici i Lapljem Selu.

- Ovaj projekat omogućila je Vlada Austrije, koja je odobrila kredit kosovskom Ministarstvu finansija. Do sada smo imali velikih problema sa vodosnabdevanjem i verujem da će u budućnosti biti bolje i da će meštani bit zadovoljni - rekao je Popović koji je danas sa Regionalnom kompanijom „Vodovod“ potpisao i sporazum za izgradnju nove zgrade vodovoda čime će se poboljšati vodosnabdevanje na teritoriji opštine.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije