TRAŽE RATNE DNEVNICE: Protest vojnih veterana u Vrnjačkoj Banji

G. Ć.

10. 10. 2019. u 17:24

ТРАЖЕ РАТНЕ ДНЕВНИЦЕ: Протест војних ветерана у Врњачкој Бањи

Foto Privatna arhiva

Smatraju da je Vrhovni kasacioni sud glavni krivac za neisplaćene ratne dnevnice jer, kako navode, vrši pritisak na manje sudove

Grupa ratnih vojnih veterana protestovala je u četvrtak u Vrnjačkoj Banji za vreme održavanja godišnjeg savetovanja sudija Srbije, smatrajući da je Vrhovni kasacioni sud glavni krivac za neisplaćene ratne dnevnice jer, kako navode, vrši pritisak na manje sudove.

Prema rečima okupljenih učesnika rata, u poslednje dve godine je na ime sudskih troškova u procesima koje borci vode protiv države, iz Ministarstva odbrane isplaćeno oko 100 miliona evra. Pošto se zastarelost potraživanja različito tumači, tek mali procenat tih para je otišao borcima, a troškove su naplatili advokati, često i preko izvršitelja.

Pročitajte još - RATNI VETERANI SA PREDSEDNICOM VLADE: Pritiscima traže rešenja

- Oni koji imaju vezu u sudu naplate, a među ovim ljudima koji su se okupili na protestu ima i onih koji žive bez struje. I oni nemaju pravo. A bili su u istom ratu, istom rovu - kaže Dejan Milošević, predsednik Udruženja Gvozdeni puk Srbije, najavljujući za 14. oktobar veliki skup ispred Vrhovnog kasacionog suda. - Postavićemo šatore i nećemo se povlačiti dok se problem ne reši.

Foto Privatna arhiva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

miracle man

21.10.2019. 22:05

@Dalibor - bio je negde skriven ko mis i sada zna da kenja nesto,ljudi ostali bez zdravlja po rovovim a oni kenjaju tu nesto. kako vucic pomaze ovim sto uzeli svajcarce zasto a ja radio 35 godina u firmi i nakraju zavrsio na ulici bez penzije i milion zaostalih plata, i branio na kosovu ovu drzavu zasta pitam se.

Смрт ЕУ/НАТО окупацији, слобода народу Србије!

10.10.2019. 18:36

Време је да и ви људи, дођете у Београд и блокирате град, јер на то имате милион пута више права, од лопурди и режимских подгузним мува таксиста....па да и ви коначно решите вашу муку !

Боби

10.10.2019. 19:05

Ратне дневнице??? Глупост, СВАКОМ ГРАЂАНУ СРБИЈЕ ЈЕ *ДУЖНОСТ* ДА БРАНИ И ЧУВА ДОМОВИНУ. Нема дневница, НЕБУЛОЗА!

vanja

21.11.2019. 16:17

@Боби - Sto ti nisi isao onda sa mnom. Da ti padaju bombe na glavu svaki dan.De si ti bio? Nebuloza si ti.

boris

01.01.2020. 11:32

@Боби - a vidim bobi da imas strani nadimak...nije ni cudo sto si protiv srpske vojske i njenih rezervista.

Dragan

11.10.2019. 16:05

Ma zasta ratne dnevnice. Dati samo onima koji su bili na Kosovu a ne onima što su dobili pare od firmi gde nisu radili a čuvali su ženama suknje.

goki

22.11.2019. 19:04

ako ima para za pedere i lezbejke u beogradu za paradu i razne gluposti moze i jedna mirna setnja u beogradu ujedno za nase poginule drugove koji su dali svoj zivot za srbiju a i ujedno da se vidi koliko nas ima oni koji drzava diskreminise....