KRUŠEVAC- Nizom manifestacija, Kruševac će 14. oktobra proslaviti Dan oslobođenja grada u Drugom svetskom ratu. Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović najavila je danas dolazak brojnih predstavnika gradova- pobratima i otvaranje novog Parka prijateljstva na lokaciji kod Sportskog centra.


- Sve ustanove kulture predstaviće se posebnim programima, a predstavićemo i konkretne rezultate u više oblasti razvoja u gradu za proteklih godinu dana- najavljuje gradonačelnica Jasmina Palurović. - Delegacije će 14.oktobra polagati cveće na svim spomenicima i značajnim obeležjima u gradu.

U Umetničkoj galeriji večeras od 19 sati biće otvorena Oktobarska izložba, a 15. Međunarodni festival turističkih publikacija “Kofer slova” počinje u podne u Narodnom muzeju. Oktobarska izložba Likovnog kluba “Dimitrije Simić”, izložba publikacija “Pre 75 godina” u Narodnoj biblioteci neki su od programa tokom vikenda, a u ponedeljak nakon polaganja venaca, u Galeriji Milića od Mačve, Istorijski arhiv organizuje okrugli sto “75 godina od oslobođenja Kruševca u Drugom svetskom ratu”.


Istog dana biće i otvaranje Parka prijateljstva i izložba 30-oro nagrađene dece iz Lipecka u pozorištu, kao i svečana akademija povodom 75 godina oslobođenja od 18 sati. U Narodnoj biblioteci se za 15. oktobar, koji se uzima kao datum oslobođenja grada u Velikom ratu, priprema književni kolaž-program “Slovo o gradu” čiji će gost biti glumac Marko Živić.