TOKOM vanredne sednice Skupštine opštine u Rumi, odbornici su izglasali razrešenje direktora JP "Stambeno" Srđana Nikolića (u krugu), i za vršioca dužnosti izabrali Branislava Petrovića.

- Iako grejna sezona kalendarski počinje za pet dana, nisu obezbedili mazut, a mi smo odgovorna lokalna samouprava koja ne želi da u zimu uđemo bez potpisanog ugovora sa dobavljačem.

PROČITAJTE I: GEOLOŠKA ISTRAŽIVANjA PO TIMOČKOJ KRAJINI: Brazilci traže zlato i bakar

S obzirom na to da je sve moglo i trebalo znatno ranije da se okonča, sada nijedno opravdanje nije prihvatljivo. Opština će se odmah uključiti u rešavanje problema, a u "Stambenom" tvrde da postoje zalihe mazuta za narednih 30 dana, mada nisu ravnomerno raspoređene po svim kotlarnicama - poručio je prvi čovek Rume Slađan Mančić i naglasio da stranačka pripadnost ili staž u partiji nikoga neće amnestirati od odgovornosti za loš rad.

Istovremeno, Srđan Nikolić nije hteo da šire komentariše to što je smenjen, ali je u kratkoj izjavi, za "Novosti", ocenio da nedostatak pouke o pravnom leku dezavuiše takav akt lokalne samouprave, pa će se o daljim koracima konsultovati sa svojim pravnim zastupnikom.