NIZOM manifestacija i svečanom sednicom Skupštine, Užičani su obeležili Dan grada koji se slavi u znak sećanja na prvi pomen naselja na Đetinji - u jednom dubrovačkom pisanom dokumentu od 9. oktobra 1329.

Povelju grada - za zasluge i dela koja doprinose ukupnom razvoju lokalne zajednice - ove godine su dobili arheolog dr Marko Popović, prof. dr Danica Grujičić i generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković. A, za rezultate ostvarene u dužem vremenskom periodu, Plakete grada su uručene Milošu Poznanoviću, OŠ za obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju "Miodrag V. Matić", Društvu srpskih domaćina, Miljki Pilčević, preduzeću "Diva" i Miljku Markoviću. Nagrade Užica su pripale Igoru Topaloviću, Dragici Ojdanić, Ani Krivokući, Veljku M. Mijuškoviću, Goranu Bojoviću, Maji Aleksić i Slađani Mirković.

PROČITAJTE I: ŠKOLE U NOVOM RUHU: Rekonstrukcija više obrazovanih ustanova u Kraljevu

Svečanoj sednici Skupštine grada su prisustvovali i ambasador Egipta Amr Alguvejli, ataše ruske ambasade Denis Kruglov i konzul Azerbejdžana Elvin Alizade, dok je muzički gost svečanosti bio Slavko Banjac.

U okviru višednevnog obeležavanja 690. rođendana Užica - među mnogobrojnim sportskim manifestacijama, izložbama, maskenbalom predškolaca, koncertima i radionicama - izdvaja se postavka "Mumija" koju je u Istorijskom ahrivu Užica osmislio Željko Marković, kao prikaz zaostavštine privatnog sekretara kralja Petra Drugog Karađorđevića, Momčila Vukovića Birčanina.