Sportski tereni u Priboju ničija briga

A. ROVČANIN

subota, 05. 10. 2019. u 12:28

Спортски терени у Прибоју ничија брига

Vandali bes iskalili na sportskom mobilijaru Foto "Fejsbuk"

Oštećeni rekviziti na školskom kompleksu otvorio čitav niz pitanja

NA sportskim terenima u okviru pribojskog školskog kompleksa, grupa huligana je polomila stative golova i okačila ih na koš susednog igrališta?!

Događaj bi, verovatno prošao prilično nezapaženo, da fotografije koje su se pojavile na društvenim mrežama nisu "otvorile" jedno takođe važno pitanje. Jer, neki Pribojci tvrde da je od ovog vandalizma veći problem loše zavarena metalna konstrukcija, pa su se zaposleni u školama oglasili tvrdnjom da se bezbednost đaka redovno kontroliše i roditelji nemaju razlog za brigu.

- Lično sam učestvovao u zavarivanju i tvrdim da su polomljene konstrukcije posledica isključivo divljanja neodgovornih mladića. Ne znam šta se to dešava u društvu jer sam nedavno, videvši u hodniku škole učenika koji pokušava da odvali gelender, dobio odgovor da se igra - ističe profesor fiskulture Vladica Radović.


PROČITAJTE JOŠ - Pinosava dobija 18 golf terena na više od 63 hektara


Nažalost, u Priboju je sporno i to ko je nadležan za održavanje pomenutih terena. Direktor "Sportskog centra" Sava Spasojević tvrdi da oni nisu zaduženi za školski kompleks izgrađenim na zemljištu čiji su korisnici OŠ "Vuk Karadžić" i OŠ "Desanka Maksimović", te srednja Mašinsko-elektrotehnička škola.

Ugovorom iz 2004. je precizirano da se taj posao poverava pribojskoj ustanovi za fizičku kulturu "Sportski centar", ali je nejasno ko je za održavanje zadužen posle posebnih odluka donetih 2012. godine.

MOSI

TERENI pored škola u Novom Priboju su - u sklopu priprema za Međuopštinske sportske igre (MOSI) koje su organizovane u gradu na Limu - kompletno rekonstruisani pre nešto više od godine.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije