Petočlana porodica iz Zrenjanina živi bez kapi vode, ali sada im problem rešavaju “Srbska ponos” i pas maratonac Sizif (FOTO)

B. GRUJIĆ

05. 10. 2019. u 13:15

Петочлана породица из Зрењанина живи без капи воде, али сада им проблем решавају “Србска понос” и пас маратонац Сизиф (ФОТО)

Porodica ispred trošnog kućerka

Humana akcija članova Udruženja "Srbska ponos" iz Zrenjanina

PREDSTAVNICI Humanitarnog udruženja "Srbska ponos" iz Zrenjanina trčaće, u nedelju 6. oktobra, na četvrtom Zrenjaninskom polumaratonu humanu trku za pomoć siromašnoj porodici Albert Nolin iz prigradskog naselja Mužlja kod Zrenjanina, koja godinama u trošnom kućerku u kojem živi, nema vodu i neophodan im je hidropak za vodu u vrednosti oko 20.000 dinara.

Ovo udruženje nedavno je organizovalo humanitarnu akciju "Korakom do kuće od srca", u kojoj je kupljena kuća za porodicu Dudaš, a na 4. Zrenjaninskom polumaratonu, zajedno sa članovima udruženja trčaće i pas, maratonac Sizif, koji je istrčao 82 kilometra od Beograda do Zrenjanina, u okviru akcije za pomoć porodici Dudaš.

Pročitajte još - Devojčici (4) potrebna pomoć za lečenje tumora na mozgu u Francuskoj

Ivan Radosavljević, Boris Knežević, Nenad Škundrić i Milena Milošević, uglas poručuju da svi koji žele, mogu da "otkupe" kilometar ove humanitarne trke po simboličnoj ceni od hiljadu dinara, kako bi se prikupila sredstva za kupovinu novog hidropaka u kući porodice Albert Nolin u Mužlji, u Ulici braće Fogaroši bb.

Petočlanu porodicu Albert Nolin čine otac Karlo, majka Iboja, sinovi sedamnaestogodišnji Saša i tri godine mlađi Jovan (14), i ćerka Ana Marija, koja ima devet godina. Otac je zaposlen kao građevinski radnik i ostvaruje mesečne prihode oko 35.000 dinara, što je nedovoljno za osnovne životne potrebe. Godinama unazad snalaze se tako što iz kuće u komšiluku, u balonima donose vodu za piće, kuvanje, pranje posuđa, toalet, higijenu.

Pas Sizif Foto Privatna arhiva

KUTIJA ZA POMOć

U SKLOPU humanitarne akcije, osim kupovine kilometara na Zrenjaninskom polumaratonu, na startnoj poziciji, biće postavljena kutija u koju će svi koji to žele moći da ubace novac i na taj način pomognu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

dobrovoljac

05.10.2019. 22:01

Ako ako i treba da se pomogne zivimo u 21 veku svi bi trebali imati barem struju i vodu.

Tuki na tetku

06.10.2019. 15:26

@dobrovoljac - To drzava treba da obezbedi svakom gradjaninu a ne da se kurce sa viskom u budzetu, svima nama skidaju porezom i pdv-om toliko moze drzava a za ostalo tu smo mi.