NESVAKIDAŠNjA AFERA PRISLUŠKIVANjA U TRGOVIŠTU: Bubice u domu zdravlja

J. STOJKOVIĆ

04. 10. 2019. u 15:02

НЕСВАКИДАШЊА АФЕРА ПРИСЛУШКИВАЊА У ТРГОВИШТУ: Бубице у дому здравља
U jednoj od prostorija otkriven je uređaj za koji se sumnja da je korišćen za prisluškivanje zaposlenih

U JEDNOJ od prostorija Doma zdravlja u Trgovištu otkriven je uređaj za koji se sumnja da je "bubica" korišćena za prisluškivanje zaposlenih.

Uređaj za snimanje i prenos razgovora pronađen je slučajno, tokom kvara na vodovodnim instalacijama. Zaposleni su pozvali vodoinstalatera, koji je tokom zamene cevi pomerio ogledalo smešteno iznad jednog od lavaboa. Uklanjanje ogledala pred očima nekolicine zaposlenih u ovoj ustanovi ogolilo je dobro skriveni uređaj.

Otkriće "bubice" izazvalo je veliko uznemirenje među medicinskim osobljem u Domu zdravlja. Istog dana pozvana je i policija, koja je izvršila uviđaj.

U vranjskoj Policijskoj upravi "Novostima" je potvrđeno da je policija po pozivu izvršila uviđaj i da se radi na ovom slučaju, ali ne žele da otkrivaju detalje.

DIREKTOR BEZ KOMENTARA Direktor Doma zdravlja u Trgovištu dr Novica Živanović nije odgovarao na naše pozive, a u SMS prepisci je naveo da "nema potrebe da daje izjavu" o ovom skandalu. Sličnog stava su i ostali zaposleni u ustanovi.

Tužiteljka vranjskog Osnovnog tužilaštva Milica Petković kaže da je sporni predmet pronađen u prostoriji gde borave medicinske sestre.

PROČITAJTE I: SKANDAL U AUSTRIJI: Prislušni urađaji u kancelariji vicekancelara

- Kriminalistički tehničar preuzeo je predmet za koji se sumnja da je prislušni uređaj. Tužilaštvo će naložiti veštačenje, kako bi se definitivno utvrdilo o kakvom je uređaju reč i eventualno otkrio sadržaj na memorijskoj kartici - objašnjava tužiteljka.

Predsednik Opštine Trgovište Nenad Krstić kaže da očekuje da se ovaj slučaj što pre reši, jer su mnogi uznemireni.

- Nije ovde reč samo o zaposlenima već i o pacijentima. Nikome nije prijatno što se ugrožava privatnost i jednima i drugima - smatra Krstić.

On ne želi da javno iznosi svoje sumnje i na taj način ugrožava istragu, ali veruje da policija vrlo jednostavno može da otkrije šta i ko se krije iza afere prisluškivanja.

U Trgovištu se već danima govori o ovoj temi, otvaraju se i pitanja da li ima prisluškivanja i u drugim institucijama. Ipak, dve verzije su najčešće. Jedna je političkog karaktera, prema kojoj je "bubica" postavljena kako bi se navodno saznalo ko šta misli o trenutnoj političkoj situaciji, a druga koja je stanovnicima Trgovišta verovatnija je da je reč o "ljubavnoj aferi", pa zbog toga navodno nije slučajno što se "bubica" našla baš u takozvanoj sestrinskoj sobi.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Bice Bolje

04.10.2019. 15:31

Tako i treba u svim ustanovama postaviti po jednu bubicu jer su korumpirani nemas novac nemas ni zdravlja pravilo br.1 u Srbiji.

Bane

04.10.2019. 16:01

Neki muž neke žene, ili šef. Neko koga interesuju informacije između sestara, a tu u sestrinskih sobi je glavna trač partija. Tako da krivca tražiti u jednom od dva navedena.

pitajte one koji znaju

04.10.2019. 16:15

nije samo prislušni uređaj nego i kamera tako da je direktor gledao šta se dešava i snimao.