GRADONAČELNIK Užica Tihomir Petković i predsednik Opštine Bajina Bašta Radomir Filipović obišli su lokacije na Tari, koje bi po njihovim shvatanjima mogli ponuditi investitorima, radi razvoja turizma na najočuvanijoj srpskoj planini. Dogovorena je i izgradnja putne infrastrukture i to zajedničkim naporima dve lokalne zajednice.

- Tara je najveći turistički potencijal za Grad Užice i Opštinu Bajina Bašta. Dve lokalne samouprave imaju nameru da zajedno razvijaju turizam. Bajina Bašta je znatno više učinila u tom pravcu u proteklim decenijama, ali i Užičani žele da se ozbiljno posvete turizmu na Tari. Imamo mnogo zanimljivih destinacija, jedna od njih je i lokacija u samom centru Tare koja je nuđena u više navrata potencijalnim investitorima - naglasio je gradonačelnik Petković.

Pročitajte još - BISER TARE VIŠE NE MOŽE DA SE PREPOZNA: Od Zaovina samo potok (FOTO)

- Pomenuta lokacija na Kaluđerskim barama vlasništvo je Republike, ali postoji podrška da se ona iskoristi. Preduzećemo aktivne mere da lokaciju uredimo, da unapredimo putnu infrastrukturu što je osnov za realizovaciju projekata vrednih više miliona evra.

SIMBOL PLANINE

PREDSEDNIK Opštine Bajina Bašta Radomir Filipović otkrio je više detalja u vezi sa budućim izgledom Kaluđerskih bara.

- Tokom uređenja ovog prostora koji pripada teritoriji Bajine Bašte, izgradićemo trg, biće to simbol Tare po kome će planina biti prepoznatljiva - rekao je Filipović.