Zahlađenje zagreva radijatore

Z. GRUMIĆ

03. 10. 2019. u 13:52

Захлађење загрева радијаторе

Postrojenja Novosadske toplane Foto D. Dozet

Grejna sezona u Novom Sadu počela prvog oktobarskog dana bez povećanja cena; Isporuka toplote usklađena je sa dnevnom temperaturom

JKP "Novosadska toplana" je, prema odgovarajućoj gradskoj odluci, u ponedeljak otpočelo grejnu sezonu tako da se toplotna energija za grejanje stanova i drugih objekata redovno isporučuje.

Isporuka toplote ka potrošačima je, kako preciziraju u tom javno-komunalnom preduzeću, usklađena sa spoljašnjim uslovima, odnosno temperaturama vazduha pa je na taj način regulisan i režim rada.

- Zbog složenosti sistema za proizvodnju i distribuciju toplotne energije, tehnički je nemoguće u istom trenutku da budu obezbeđene iste temperature u svim objektima priključenim na sistem daljinskog grejanja - poručuju iz Novosadske toplane i mole korisnike za strpljenje i razumevanje tokom perioda stabilizacije sistema, u narednih od pet do sedam dana.

Uprkos apelima da radovi na kućnim instalacijama blagovremeno budu završeni i odjavljeni nadležnoj službi Toplane, gotovo 60 objekata u Novom Sadu još nije napunjeno i za njih se ne isporučuje toplotna energija za grejanje. Kućne instalacije, kako podsećaju u JKP, nisu u nadležnosti Toplane.

Ovogodišnje izmene Odluke o proizvodnji, distribuciji i snabdevanju toplotnom energijom iz toplifikacionog sistema grada, osim toga što su propisale raniji početak grejne sezone u Novom Sadu, znatno su i skratile period za remont i revitalizaciju tehničkog sistema.

Ako padne temperatura kreće grejanje


- Bez obzira na to što je odluka izmenjena nakon već utvrđenih planova i ugovorenih radova za leto, sve planirano je urađeno i potpuno završeno - ističu u Novosadskoj toplani.


PROČITAJTE JOŠ - PROJEKAT "VERITASA": Prodajna izložba osoba sa invaliditetom


REKLAMACIJE

ZA pitanja i reklamacije na kvalitet usluge korisnici mogu da se obrate Novosadskoj toplani na brojeve telefona 021/423-712 i 420-853, kao i pozivanjem na broj 0800-100-021 svakog dana od 6 do 22 časa. Prostorije Korisničkog centra, u Ulici Vladimira Nikolića broj 1, za korisnike otvorene su radnim danima od 7 do 21 čas i vikendom od 8 do 16 sati.


CENOVNIK PO STAROM

U NOVU grejnu sezonu ulazi se bez promene cena usluga, koje su tokom prošle snižavane dva puta. Novosađani plaćaju 90,23 dinara po kvadratnom metru. Za poslovne potrošače i potrošače koji grejanje plaćaju po utrošku, cena utrošene energije je 5,23 dinara za kilovat-čas, a instalisana snaga 243,91 dinar po kilovatu. Usluga zagrevanja tople potrošne vode po kubnom metru iznosi 224,30 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

kritik analitik

03.10.2019. 15:25

Čestitke gradskim ocima Novog Sada. A Beograđani, pa šta da Vam radim...