IAKO su dečje radionice, koje Udruženje stvaralaca likovnih, primenjenih umetnosti i tradicionalnih zanata "Rudnički vidici" iz Gornjeg Milanovca organizuje na istoimenoj planini, više nego popularne među ovdašnjom omladinom, do 8. oktobra će se odvijati uz retrospektivnu izložbu starijih članova.

Jer, u Domu kulture na "krovu Šumadije" najnoviju postavku čine dela Verice Parezanović, Vesne Mihailović, Dušice Topalović, Branke Butorac, Suzane Jevremović, Slobodana Ivkovića, Radomira Aranđelovića, Aleksandra Pavlovića, Miroslava Krunića, Milana Bojovića i Ljubiše Stankovića, a svečano otvaranje su obogatili KUD "Vidovdan" sa Rudnika i frulaš Mićo Satarić.


PROČITAJTE JOŠ - Dom zdravlja u Trsteniku dobija još pet lekara

- Za osnovce i predškolce će biti organizovane kreativne likovne i radionice pod nazivom "Kad se ruke slože, sve se može". Deca će moći da se bave izradom ukrasnih predmeta, crtanjem pirografom, osmišljavanjem karikatura, kreativnim stvaranjem od tekstila i stakla, te vezom, radom sa glinamolom, izradom frizura... Očekujemo i to da posebna atrakcija bude radionica koju će voditi Radio-amaterski klub iz Gornjeg Milanovca - objašnjava predsednik Udruženja Ljubiša Stanković.

Generalni sponzor manifestacije su preduzeće Rudnik i flotacija istog imena.


MURAL

TOKOM trajanja izložbe i najavljenih radionica, slikari Suzana Jevremović, Milan Bojović i Ljubiša Stanković će obnoviti mural na jednom zidu u centru varoši Rudnik, koji su osamdesetih godina prošlog veka izradili milanovački akademski slikari Branko Dimitrijević i Žarko Vučković.