OBNOVLjENI vrtić "Čarolija" će u Svilajncu moći da primi novih 75 mališana, a rekonstrukciju i opremanje dodatnih 420 kvadrata radnog prostora, koji pripadaju predškolskoj ustanovi "Dečja radost", finansirala je fondacija "Novak Đoković".

Istovremeno, unapređenje energetske efikasnosti čitavog objekta su platili lokalna samouprava, te Ministarstvo rudarstva i energetike.

- Svilajnac je za nas posebna opština jer su u njemu svi naši projekti završeni i primenjuju se, pa je i obnova vrtića samo jedan od primera dobre prakse - ocenila je nacionalni direktor Fondacije "Novak Đoković" Maja Kremić, dok je globalni rukovodilac Jelena Đoković naglasila stav da je pružanje jednakih šansi deci iz svih krajeva naše zemlje misija čijem ostvarenju oni neprestano teže.


PROČITAJTE JOŠ - LEPOTA I NEOBIČNOST ETNO-KUĆE U RONDI: Supružnici sami oslikali svoj nameštaj

Kaže, Fondacija koja nosi ime njenog supruga sa PU "Dečja radost" i Opštinom u Svilajncu sarađuje još od 2014, kada su pritekli u pomoć posle katastrofalne poplave.

- Da nije bilo njih, naša deca tada ne bi mogla da krenu u vrtić. Ali, Fondaciji sam zahvalan i zato što su nam pomogli da u mnogim selima otvorimo dnevne boravke za predškolce - naglasio je prvi čovek lokalne samouprave Predrag Milanović.

Foto J. Ivanović

I, dok se direktor PU "Dečja radost" Danijela Cuknić raduje zbog toga što će mališani novu radnu godinu započeti u obnovljenim prostorijama koje su opremljene didaktičko-igrovnim materijalom prati pripremni predškolski program, Jelena Đoković je boravak u ovom delu Srbije završila posetom Prirodnjačkom centru Srbije.