REBIĆ U NOVOM PAZARU: Strpljivo do istine o privođenju i prebijanju Edina Hadžovića

M. NIĆIFOROVIĆ

01. 10. 2019. u 00:56

РЕБИЋ У НОВОМ ПАЗАРУ: Стрпљиво до истине о привођењу и пребијању Едина Хаџовића

Rebić (desno, u sredini) sa organizatorima protesta

Ukoliko je zloupotrebe i bilo, uveren sam u to da nije verski i nacionalno motivisana - istakao je direktor policije Srbije

POSLE protesta u Novom Pazaru, organizovanog 28. septembra zbog nedavnog privođenja i prebijanja sugrađanina Edina Hadžovića, direktor policije Srbije Vladimir Rebić je u ponedeljak razgovarao sa čelnicima ovdašnje PU, a potom i sa organizatorima pomenutog skupa na kojem je iskazano nezadovoljstvo.

Tokom potonje konferencije za medije, Rebić je saopštio da postupak sa nadležnim policijskim službama vodi i Više tužilaštvo u Novom Pazaru, pa će uskoro biti utvrđeno da li su čuvari reda, koji su 10. septembra iz kafića "Cigla" priveli Edina Hadžovića, zloupotrebili ovlašćenja. Ako se utvrdi da je bilo neopravdanog nasilja, kako kaže, svi će biti procesuirani.

Pročitajte još - Bokserom i ranije tukli maloletnike?

- Ukoliko je zloupotrebe i bilo, uveren sam u to da nije verski i nacionalno motivisana - istakao je Rebić, i najavio da će načelnik PU u Novom Pazaru Rešad Džanković organizovati tribine tokom kojih će sugrađani otvoreno moći da govore o radu i ponašanju ovdašnje policije.

Pročitajte još - Šutirali poznanika do smrti

U ime organizatora protesta, direktoru policije je na poseti i tome što je saslušao njihove primedbe zahvalio Aladin Paučinac, a i sam Hadžović, u Novom Pazaru poznatiji pod nadimkom Edo Limar, kaže da je zadovoljan reakcijom vrha policije, te očekuje utvrđivanje činjenica i preduzimanje mera protiv počinilaca.

Edin Hadžović

ISTRAGA O DžIPU

ŽITELjE Novog Pazara je uznemirilo i paljenje džipa sugrađanina Srđana Jolovića, jer se požar umalo nije proširio i na njegovu porodičnu kuću, a načelnik Policijske uprave Rešad Džanković kaže da se intenzivno radi na rasvetljavanju događaja povodom kojeg je već privedeno nekoliko osoba.

Prvi čovek čuvara reda u Novom Pazaru je potvrdio i da Edita Radetinac ipak nije bila maltretirana u prostorijama ovdašnjeg PU.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije