OBNOVA fiskulturne sale u školi "Žarko Zrenjanin", izgradnja kanalizacije u Mačvanskoj ulici, ulaganja u Gerontološki centar i Dom za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju "Kolevka" samo su mali deo investicija u Subotici koje je u protekle tri i po godine finansirala Pokrajinska vlada. Za ovo vreme u najveći grad na severu Bačke iz pokrajinske kase uloženo je dve milijarde dinara, a takav trend će se nastaviti i ubuduće.

- Poseban utisak na nas je ostavila činjenica da nismo stigli da obiđemo sve investicije koje se trenutno realizuju u Subotici. To govori da je danas Subotica jedno veliko gradilište, da je angažmanom rukovodstva uspela da privuče značajna sredstva iz Republike i Pokrajine - istakao je Đorđe Milićević, potpredsednik Pokrajinske vlade prilikom posete Subotici. - Razgovarali smo i o mogućnosti da se proširi radna i poslovna zona u Subotici, koja je jedna od najboljih po opremljenosti i prometu, a dolaskom najnovijeg investitora njeni kapaciteti su popunjeni.

Takođe, razgovarano je o tome kako da Pokrajinska vlada donese nove modele i instrumente podsticaja u oblasti turizma, jer je Subotica važna turistička tačka.

Pored pomoći pokrajinske, Subotica ima i pomoć republičke vlade, koje su zajedno u grad uložile oko pet milijardi dinara.

PROČITAJTE JOŠ - Za narednih šest meseci 905 miliona


BOLNICA

- NASTAVLjAMO sa ulaganjima, pri kraju je priprema projekta za rekonstrukciju Opšte bolnice u Subotici, čija je vrednost oko 25 miliona evra, a početkom nove godine započeće rekonstrukcija Gradskog stadiona, u vrednosti od 20 miliona evra - najavio je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban.