ODRŽANA 11. „GULAŠIJADA“: Policajci kuvali gulaš u Zaovačkoj šumi

D. Novković

29. 09. 2019. u 19:45

ОДРЖАНА 11. „ГУЛАШИЈАДА“: Полицајци кували гулаш у Заовачкој шуми

Foto D. Novković

Ekipa „IPA Braničevo“ osvojila prvo mesto u jakoj konkurenciji, jer je učestvovalo čak 26 ekipa, što je do sada rekordan broj takmičara
MALO CRNIĆE – Gulaš policijske ekipe „IPA Braničevo“ proglašen je za najbolji na „Gulašijadi“ u Zaovačkoj šumi, pa im je kao nagrada pripao kuvarski kotlić. Oni su pobedili u veoma jakoj konkurenciji od 26 ekipa, što je rekordan broj učesnika do sada.


Drugo mesto zauzela je ekipa “Žabari 1“ kojoj su pripale kuvarske kecelje, a treće ekipa iz Banja Luke, koja je osvojila kutlaču. Ovo gastronomsko takmičenje, 11. po redu, organizovala je Internacionalna policijska asocijacija (IPA) za Braničevski okrug.
Takmičarske ekipe činili su policajci iz Srbije, distrikta Brčko i Republike Srpske, koji su satima krčkali svinjetinu, junetinu, srnetinu i tajne začine. Uz njih su se nadmetala i tri civilna tima iz Požarevca - novinari, osoblje kafea „Stil“ i zaposleni u Gradskoj upravi, u kojoj je bio i gradonačelnik Bane Spasović.

PROČITAJTE JOŠ: Gulaš može sa pečurkama


Uporedo sa „Gulašijadom“, na Zaovačkom jezeru održano je takmičenje ribolovaca, osmo po redu, sa 14 ekipa. Prvo mesto osvojili su pecaroši distrikta Brčko, koji su ulovili 6,7 kilograma ribe. Drugo i treće mesto zauzele su ekipe „Podregija Kučevo“ i „Južni Banat 1“, koje su ulovile 5.240 i 4.060 grama.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije