Lafarž čuva i Frušku goru

S. KOSTIĆ

27. 09. 2019. u 10:38

Лафарж чува и Фрушку гору
U beočinskoj fabrici cementa svečano je obeleženo 180 godina od osnivanja. Godišnju emisiju ugljen-dioksida smanjuju za 20.000 tona

PREDSEDNIK Pokrajinske vlade Igor Mirović je u fabrici cementa "Lafarž" u Beočinu pustio u rad novu tehnološku liniju koja će na godišnjem nivou smanjiti emisiju ugljen-dioksida za više od 20.000 tona, te uručio integrisanu dozvolu za sva postrojenja - na osnovu Zakona o sprečavanju i kontroli zagađivanja životne sredine.

Investicija je vredna 7,2 miliona evra, a u funkciju je stavljena na dan kada je Beočinska fabrika cementa obeležila 180 godina postojanja, sada kao deo brenda koji u 80 zemalja ima 2.500 pogona i zapošljava 75.000 ljudi.


PROČITAJTE JOŠ:
LEP KUTAK ZA BEZBEDNIJU IGRU: U Novom Sadu otvoreno dečje igralište obnovljeno iz fondova EU

- Otkad je "Lafarž" preuzeo ovu fabriku, emisija otrovnog gasa je smanjena za 25 odsto, što je od ogromnog značaja za Frušku goru, ali i za sveukupni razvoj poljoprivrede, odnosno proizvodnje zdrave hrane - naglasio je Mirović, dok je direktor pomenute firme za Srbiju Dimitrije Knjeginjić podsetio na to da su oni vodeći snabdevač domaće građevinske industrije, te da konstantno ulažu u unapređenje tehnološkog procesa.


PROGRAM

- OVA tehnološka linija je samo jedan deo investicionog programa koji smo plasirali od početka godine, a njegova ukupna vrednost dostiže 160 miliona evra - naglasio je direktor "Lafarža" za Evropu Marsel Kobuz.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije