Razvoj mališana uz - računaljku

Z. RAŠIĆ

26. 09. 2019. u 13:27

Развој малишана уз - рачунаљку

Detalj sa jedne od radionica Foto Privatna arhiva

Posle Jagodine, školica "Malac genijalac" od 1. septembra otvorena i u Paraćinu

TROGODIŠNjE pozitivno iskustvo iz Jagodine navelo je Milicu Milosavljević da školicu neobičnog naziva "Malac genijalac" otvori i u Paraćinu, a da je povukla pravi potez pokazuje i to što je od početka meseca već upisano petnaestak mališana različitog uzrasta.

- Decu od četiri do 12 godina primamo do kraja septembra i broj mesta nije ograničen jer od polaznika formiramo male grupe koje uče kroz zabavu, različite igre i takmičenja. Inovativni program se zasniva na korišćenju računaljke abakus, čiji je cilj da aktivira obe moždane hemisfere, odnosno deca razvijaju koncentraciju, analitičnost, logičko razmišljanje i memoriju - objašnjava Milica i napominje da su vrata ove nesvakidašnje školice otvorena i za sve roditelje koji su zainteresovani da pomognu svojoj deci u razvoju intelektualnih sposobnosti.

PROČITAJTE I:PRESTAO ŽAL ZA MAHALOM: Romske porodice se adaptirale na nove kuće

Za buduće đake, "Malac genijalac" organizuje još besplatne radionice, upoznavanje i testiranje, a za one koji još imaju neke dileme u decembru je predviđena nova šansa za upis, kada će biti formirane i nove grupe.


KADAR

TIM škole "Malac genijalac" čine isključivo fakultetski obrazovani nastavnici, a tu su i psiholozi, defektolozi, vaspitači. Svi poseduju iskustvo i senzibilitet za rad sa decom - uz završenu međunarodnu obuku i sertifikat učitelja hikari mentalne aritmetike iz koje je master kvalifikaciju stekla i Tamara Ivković, koja radi sa polaznicima u Paraćinu.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije