Šabac: I vašar kao opravdanje za rebalans

A. DELIĆ

četvrtak, 26. 09. 2019. u 06:11

Шабац: И вашар као оправдање за ребаланс

Foto A. Delić

Zasedanje lokalnog parlamenta u Šapcu obeležile polemike vlasti i opozicije. Iz SNS tvrde da su kapitalne investicije ostale samo u skupštinskim materijalima

ODBORNICI šabačkog parlamenta su u sredu usvojili šestomesečni izveštaj o izvršenju gradskog budžeta, te drugi ovogodišnji rebalans lokalne kase.

Predstavnici opozicione SNS su vladajućoj većini koju predvodi stranka Zajedno za Srbiju zamerili zbog više nerealizovanih poslova koji su bili najavljeni kao kapitalne investicije.

- Umesto toga, dobili smo asfaltiranje već asfaltiranih ulica, odnosno već čuvene "samopadajuće" fasade. Kao građanin, hoću da imam mesto za parkiranje i odem baš u šabačku Halu sportova da gledam utakmicu Metaloplastike. Želim "Savapark", a ne nekakvu navodnu avenuju od 200 metara - istakao je dr Slobodan Popović (SNS), dok je njegov stranački kolega Goran Mijailović zamerio i to što je skupštinski materijal za opoziciju štampan izuzetno sitnim slovima, dok je funkcionerima vlasti dostavljen na A4 formatu.

Kaže i to da je od potrošenih milijardu i po dinara najuspešnija bila realizacija troškova za plate gradonačelnika i Uprave, dok su sve ostale pompezno najavljivane investicije ostale samo puki prikaz želja u skupštinskom materijalu.

PROČITAJTE I:Najavljeno redovno održavanje sirena za uzbunjivanje u Leskovcu

- Samo onaj ko se uopšte ne razume u materiju može nešto da nam zameri - istakao je šef odborničke grupe zzs Živojin Vuletić i dodao da je Šabac veoma često organizator značajnih manifestacija, što je bio slučaj i pre nekoliko dana kada su održani "Čivijada" i Malogospojinski vašar, što najbolje govori o pozitivnoj klimi u gradu.


"PLANIRANA DINAMIKA"

Iz stranke Zajedno za Srbiju se čuo odgovor da je budžet grada od 20 miliona porastao na 40 miliona evra, a Vuletić je potencirao realno planiranje, te procenio da se budžet ostvaruje "planiranom dinamikom".
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije